Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Cum să-ţi pregăteşti copilul pentru prima zi de grădiniţă

prima zi de grădiniţă
Toţi părinţii care şi-au dus copilul pentru prima dată la grădiniţă ştiu cât de greu este pentru cei mici. Emoţii, nervi, oameni noi, locuri noi. Imaginaţi-vă un copil care se trezeşte în mijlocul altor persoane, fără Mami sau Tati alături, departe de conformul propriei case. Altă rutină, alte aşteptări. Aşa ca nu-i de mirare că mulţi copii sunt traumatizaţi în primele zile de grădiniţă. Însă toate aceste lucruri sunt normale. Până la urmă, şi adulţii le trăiesc în prima zi la un job nou.

Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos. Nu mai e mult, aşa că poţi începe încă de pe acum să le aplici.

 

1. Descrie-i grădiniţa în termeni pozitivi

Vorbeşte-i cât mai frumos copilului tău despre grădiniţă şi nu transforma instituţia într-un fel de bau-bau. Explică-i că grădiniţa este un loc în care se va întâlni cu copii de seama lui, aşa cum face şi în parc, unde se va juca, se va distra şi îşi va face noi prieteni.

 

2. Conectează-l cu grădiniţa

Întreabă la grădiniţa la care urmează să duci copilul dacă organizează activităţi înainte de începerea noul an şcolar pentru a-i obişnui pe copii cu noul mediu. Dacă nu, poţi face vizite prin jurul instituţiei şi să-i arăţi că aici va petrece timp alături de alţi copii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Imagine de Esi Grünhagen de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza