Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Ii este prea frica copilului tau de tine? Iata 10 semne ca sa iti dai seama

frica copilului tau de tine - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-4971337_1920

“Un băiat de 15 ani din Piteşti s-a aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuia, de frica tatălui” – asa incepea una din stiri. Aceasta este una din crudele fatete ale realitatii cu care traiesc parintii din ziua de astazi. Unii copii dezvolta o prea mare frica fata de unul din parintii lor iar aceasta frica ajunsa la extrem, in momente stresante si tensionate de viata, ajunge sa ii impinga la gesturi care lasa urme de nereparat.

 

Imagineaza-ti ce se intampla in sufletul unui copil care traieste in frica permanenta de un parinte ori de ambii.

Un copil nu se creste imprimandu-i sentimentul de frica, un copil se creste cu iubire, tact, o combinatie eleganta de toleranta si fermitate bine dozata.

Unii parinti exagereaza cu duritatea, crezand ca astfel „dau militaria jos din pod” iar efectele emotionale si psihologice din copii sunt greu de intuit.

Asemenea cazuri dramatice ne responsabilizeaza o data in plus pe drumul nostru de a fi parinti buni.
Parintii au datoria sa asigure siguranta si starea de bine pentru copiii lor. Copiii au incredere in tine sa ii aperi de ce e rau. Cand aceasta incredere s-a erodat, este dificil sa o recastigi. Copilul se distanteaza, aduna resentimente, comunicarea si intimitatea sunt compromise.

 

Cum iti dai seama daca copilului tau ii este frica de tine? Iata 10 semne:

– Copilul poate arata frica fata de tine, gudurandu-se si dandu-se bine pe langa tine atunci cand ridici tonul, tipi sau esti violent. Este o forma prin care incearca „sa te puna bine cu tine” ca sa furia ta sa nu se indrepte si asupra lui.

 

– Cand copilul tresare atunci cand ridici mana sau ai miscari spontane, neasteptate care il fac sa tresare, inseamna ca ii e frica de tine.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare 23

Imagine de LysogSalt de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza