Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

4 lucruri pe care parintii de prescolari ar trebui sa le stie

parintii de prescolari ar trebui sa le stie

Prima zi de gradinita aduce cu sine emotii, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Pentru ca noua aventura sa fie cat mai usoara, iata cateva lucruri pe care parintii de prescolari sa le ia in calcul, inainte de a duce copilul la gradinita.

 

 

  1. Viziteaza gradinita si fa cunostinta cu figurile noi

Vor fi fete noi pe care si tu si copilul tau le veti intalni. Viziteaza gradinita si imprejurimile ei. Cand se organizeaza Ziua portile deschise, mergi cu copilul tau sa vada si cum este inauntru: cum sunt salile de clasa, cum arata baia, cum sunt dormitoarele etc. Iar daca ai idee si la ce educatoare va fi in grupa, atunci este perfect sa faceti cunostinta inainte de a incepe gradinita.

 

 

  1. Concentreaza-te pe distractie

Atunci cand ii arati clasa, vorbeste-i despre toate activitatile minunate pe care le va face acolo. Arata-i si locurile de joaca, cu siguranta il vor incanta.

 

 

  1. Organizarea

Mergeti impreuna la cumparaturile pentru hainute si/sau rechizite. Transformati inceperea gradinitei intr-un eveniment extraordinar.

Scrie-i numele pe toate obiectele pe care preconizezi ca le va lua la gradinita, astfel incat sa eviti eventualele probleme legate de obiectele asemanatoare sau chiar identice.

Invata-ti copilul sa aiba in permananta grija de lucrurile lui si sa si le tina in ordine.

Rutina culcatului seara si trezitului de dimineata este si ea o prioritate si este indicat sa incepi cat mai devreme, astfel incat cel mic sa se obisnuiasca si sa nu fie luat prin surprindere cu un alt program.

 

 

  1. Pregatirea emotionala

Daca cel mic are probleme emotionale si nu se simte confortabil cu ideea plecarii la gradinita, accepta-i anxietatea. Spune-i ca este normal sa fie emotionat, ca si alti copii sunt probabil la fel. Ii poti povesti cat de agitat erai tu in prima zi de gradinita. Prezinta-i toate aspectele pozitive ale mersului la gradinita, de la faptul ca isi va face prieteni noi la faptul ca va invata lucruri extraordinare.

Discuta permanent cu copilul tau despre ceea ce simte legat de gradinita. In ziua cea mare, ii poti pune in ghiozdanel jucaria preferata sau o poza care sa-i aminteasca de familia lui.

Exersati despartirea. Incepeti cu perioade scurte in care sa “dispari” de langa el, iar apoi mariti intervalul, lasand copilul cu cineva cunoscut.

 

 

Sursa: Signupgenius.com

Imagine de anialaurman de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza