Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Ce trebuie sa stie un copil inainte sa mearga la gradinita

inainte de gradinita - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - kids-4222065_1920

Pare mult pana va incepe urmatorul an scolar, insa copiii au nevoie de “atrenament”, iar timpul trece repede.

 

Iata ce trebuie sa stie un copil inainte sa mearga la gradinita.

 

1. Sa fie independent

Copilul ar trebui sa stie sa se spele singur pe maini, sa-si sufle nasul, sa se imbrace si sa se dezbrace, sa desfaca ghiozdanelul. Daca sta la programul de somn, el ar trebui sa stie sa-si aranjeze hainutele cand isi pune pijamalutele si invers.

 

 

2. Sa faca la WC

Sunt gradinite care au si grupa foarte mica si accepta cu copii care fac la olita, insa, copiii inscrisi la grupa mica ar trebui sa stie sa utilizeze toaleta.

 

 

3. Sa fie organizat

Invata-ti copilul sa-si tina in ordine hainutele, jucariile, sa stranga si sa puna la loc dupa ce se joaca cu diverse obiecte. Lauda-l si incurajeaza-l de fiecare data cand face ceea ce trebuie.

 

 

4. Sa socializeze

Socializarea este prioritara si mai putin pregatirea academica. La gradinita copiii socializeaza, se joaca impreuna si mai tarziu invata pentru a se pregati de scoala. Copiii ar trebui sa stie sa imparta, sa se joace cu cei de varsta lui. Iesi cat mai mult cu copilul in parc sau invita prieteni cu copii de varsta lui, astfel incat cel mic sa se obisnuiasca sa se joace cu mai multi copii, sa faca schimb de jucarii, sa accepte alti copii in jurul lui.

 

 

5. Date de identificare

La gradinita, copilul ar trebui sa stie cum il cheama, cum ii cheama pe parinti, unde locuieste. Chiar poti incerca sa-l inveti numarul de telefon al parintilor. De asemenea, daca cel mic are o alergie, el trebuie sa stie sa spuna. Ii mai poti pune o bratara speciala pe care sa scrii alimentele la care este alergic.
Sursa: parents.com

Imagine de Виктория Бородинова de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza