Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Cum sa cumintesti copilul in 7 zile

Cum sa cumintesti copilul

Aveti un copil hiper-activ care pare tot timpul pus numai pe rele? Va intrebati deseori ce e oare cu el de nu reuseste sa se controleze, sa fie disciplinat, ascultator, sa faca ce ziceti voi? Nu e usor sa impui disciplina unui copil, sa-l cumintesti, astfel incat nervii tai sa nu fie 24 de ore din 24, 7 zile din 7 intinsi la maximum. Insa cu multa rabdare, disciplina va fi unul dintre atuurile copiilor vostri.

 

Iata ce sfaturi trebuie sa urmati in fiecare zi.

Disciplina ziua #1: Nu-l bagati in seama!

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac parintii este sa reactioneze imediat ce copilul a facut o prostie. Atat timp cat viata nu-i este pusa in pericol nu trebuie sa-l bagati in seama. Cu timpul, copilul invata ca de fiecare data cand face o „minune” (fie ca strica ceva, fie ca tipa, fie ca vorbeste sau se comporta urat), parintii ii acorda atentie. Chiar daca este la modul negativ, pentru el e tot atentie si, decat nimic, este bine si asa. Asadar, ideal este sa-i acordati atentie atunci cand face un lucru bun, sa-i spuneti cat de fericiti sunteti ca are acest comportament, cat de mandri sunteti de el.

 

 

Disciplina ziua #2: Fiti calmi!

Tot timpul trebuie sa fiti calmi, oricat de dificil vi s-ar parea. Cand copiii tipa ca nu le reuseste ceva, pastrati o atitudine pozitiva, incurajati-l sa treaca peste esec si sa caute noi solutii pentru rezolvarea problemelor. Daca, de exemplu, nu gaseste piesele potrivite pentru un lego sau un puzzle, nu-i spuneti „Daca nu esti in stare, lasa-te pagubas/ joaca-te cu altceva! Etc.”, ci „Esti foarte bun la acest joc, dar cred ca trebuie sa gasesti alta piesa, in locul acesteia care se pare ca nu e potrivita!”. Iar cand a reusit, felicitati-l si incurajati-l sa faca lucruri si mai complexe.

 

 

Disciplina ziua #3: Fiti voi insiva disciplinati!

Daca vreti sa obtineti rezultate bune, trebuie sa schimbati ceva si la voi. Nu se poate sa cereti unui copil sa fie disciplinat, daca voi insiva dati rateuri la acest capitol.

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de James Timothy Peters de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza