Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Copil istet: Tehnici de imbunatatire a memoriei la copii

tehnici de imbunatatire a memoriei - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - games-2801332_1920

Vi s-a intamplat sa-i repetati unui copilului un lucru si el sa para fie ca nu-l intelege, fie ca o face special ca sa va enerveze. Nu trebuie sa va invinovatiti ca nu l-ati educat suficient sau, mai rau, ca nu aveti un copil istet. Dimpotriva, trebuie sa stiti ca memoria lui nu s-a dezvoltat inca suficient. Mai mult, copiii n-au cum sa retina lucruri pe care nu le inteleg. Deci, pentru a va asigura ca el va memora ceea ce-i spuneti, trebuie sa-i folositi cuvintele al caror sens il inteleg.

 

Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmati pentru a-i antrena memoria si sa aveti un copil istet.

 

Copil istet – sfat memorie #1: Repetitia e mama invataturii

La varste mici, copiii sunt in plina explorare. Ei vor sa inteleaga lumea din jur. Ei nu stiu ca nu e bine sa mananci din castronul cainelui sau sa bei apa din bolul pisicii. Nu e suficient sa-i spuneti o singura data. Trebuie sa-i repetati de fiecare data cand il vedeti ca face asta, dar trebuie sa-i si aratati care sunt recipientele din care trebuie sa manance sau sa bea el.

 

Copil istet – sfat memorie #2: Totul se invata in joaca

Incercati sa-l invatati prin joaca, ii va fi si mai usor sa retina lucrurile. El va asocia activitatile placute cu lucrurile pe care le invata. Daca de exemplu, vreti sa-l invatati sa-si duca jucariile la locul lor, improvizati un dans simpatic pe care sa-l repetati de fiecare data cand luati o jucarie si o duceti la locul ei. Apoi incurajati-l sa faca la fel.

 

Copil istet – sfat memorie #3: Bazati-va pe sunetul muzicii

La fel ca joaca, muzica va poate ajuta. Vreti sa-l invatati sa se spele pe dinti, puneti o melodie (eventual una care sa aiba ca subiect spalatul pe dinti) de fiecare data cand urmeaza spalatul pe dinti. El va sti cand aude din nou melodia ca trebuie sa se duca sa se spele pe dinti. Daca vreti sa-l invatati numele fructelor si legumelor, puneti-i cantecele cu aceste fructe si legume sau spuneti-i poezii. Copiii sunt innebuniti dupa rime si ritmuri. Incercati sa si strecurati, pe unde se poate, numele copilului, pentru a intelege ca el este personajul principal.

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de Design_Miss_C de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza