Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Afla legatura dintre somn si inteligenta copilului

legatura dintre somn si inteligenta

In timpul somnului, creierul uman stocheaza ceea ce a invatat si acumulat peste zi. Acest fenomen este mai pregnant la copii decat la adulti, releva un nou studiu.

Este foarte important pentru copii sa doarma suficient ca sa isi odihneasca corpul si sa creasca armonios, acest lucru se stie deja.

Insa un studiu nou arata legatura directa dintre cantitatea si calitatea somnului la copii si memoria lor, performanta intelectuala si inteligenta acestora.

Creierul copiilor transforma ceea ce au invatat din experientele zilei in cunostinte sedimentate, totul petrecandu-se la nivel subconstient in timpul noptii si somnului, iar acest lucru se realizeaza mult mai eficient decat la adulti, releva studiul condus de dr. Ines Wilhelm de la Universitatea Institutului din Tübingen pentru Psihologie Medicala si Comportare Neurobiologica. Dr Wilhelm si colegii sai elvetieni si germani au publicat rezultatul studiului in publicatia “Natura si Neurostiinta”.

 

Somnul ce urmeaza unei perioade de invatare are ca efect direct stocarea pe termen lung a materialului invatat, spune dr Wilhelm.

In timpul somnului, memoria capata functia de ajutor al viitorului proces de invatare de dupa trezire; cunostintele implicite devin explicite si de aceea devine usor sa fie transferate in alte zone ale creierului.

Citeste continuarea aici.

Imagine de Sarah Richter de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza