Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

6 secrete sa cresti un copil fericit

secrete sa cresti un copil fericit

Relatia dintre parinte si copil se formeaza inca inainte de a se naste. Atat mama, cat si tata comunica cu cel mic, isi doresc sa aiba o relatie parinte-copil extrem de trainica, sa realizeze un parteneriat bazat pe respect si incredere reciproca. Acest lucru nu este usor, insa nici imposibil.

De multe ori, lucrurile spuse din suflet, bazate pe experienta si trairile unui parinte pot fi mai valoroase decat sfaturile specialistilor. Pentru ca vin din inima, pentru ca vin de la cineva “ca tine”. Cineva care, ca si tine, a cautat, a citit, s-a inspirat, si a facut ce a crezut el ca e mai bine pentru el si puiul lui.

Iata gandurile si concluziile la care a ajuns Sean Platt, blogger si cofondator al fundatiei Children Write the Future (Copiii scriu viitorul) din Statele Unite, tatic a doi copii, fetita si baiat.

1. Lasa copilul sa simta cat de fericit esti sa-l vezi

Copiii simt dansul luminitelor din ochii oamenilor. Lasa-ti copilul sa vada si sa simta bucuria din ochii tai, zambetul tau, caldura ta. Intampina-l cu caldura cand vine acasa sau cand te duci sa-l iei de la gradinita/scoala. Spune-i numele tare, mandru. Copiii se bucura cand se aud strigati, in plus se vor simti validati de cei dragi lui. Cel mai mult pe aceasta lume, copiii isi iubesc parintii. Intoarce-i aceasta iubire si lasa-l sa vada asta.

Citeste continuarea aici.

Imagine de White77 de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza