Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

5 metode de educatie care pot dauna grav copilului

metode de educatie

Nu e parinte care sa nu vrea ce e mai bun pentru copilul lui. Sunt momente, insa, cand fara sa vrea, in incercarea lui de a-i face bine, parintele ii face mai mult rau copilului sau.

 

Iata 5 metode de educatie a copilului care ii fac acestuia mai mult rau decat bine.

 

 

1. Il compari cu altii

“De ce nu esti si tu ca fratele tau?”, “Ia uite copilul X ce cuminte e?!”, “Ai vazut ca Y a putut sa faca. Tu de ce n-ai reusit?”. Iata numai cateva exemple de fraze pe care multi parinti le folosesc in incercarea de a-si motiva copilul. Din pacate, nu le foloseste la nimic. Dimpotriva! Acest gen de mesaje ii transmite copilului ideea ca el nu valoreaza nimic. Toata lumea din jur e mai buna, numai el NU. Si astfel ii scade drastic imaginea de sine. In plus, daca etalonul de comparatie este un frate mai mic sau mai mare, un coleg de scoala, un prieten sau un cunoscut, copilul va genera sentimente negative fata de respectivul.

Ce de de facut? Minimeaza comportamentele necorespunzatoare si scoate tot timpul in evidenta lucrurile pozitive, calitatile si plusurile pe care le are copilul. In acest fel, ii creste imaginea de sine. Si, in plus, copilul va repeta faptele bune pentru a atrage atentia parintilor.

 

2. Il umilesti

Cea mai buna metoda de a imbunatati comportamentul unui copil este sa-i imbunatatesti imaginea si increderea de sine. Exact opusul il vei reusi atunci cand iti umilesti copilul.

 

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,

Clinica
Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza