Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

5 lucruri de care copiilor le poate fi frică

copiilor le poate fi frică
Copiii pot fi uşor de impresionat, iar în mintea lor pot apărea anxietăţi şi nelinişti care vor crea sentimentul de frică. De la frica de a fi abandonaţi sau a rămâne singuri în casă, la teama de măşti şi de doctori, iată ce ai de făcut, ca părinte, mai a-ţi ajuta copilul să depăşească aceste frici.

 

 

1. Frica de a fi abandonat

De ce? Când îi laşi la creşă, la grădiniţă sau la bunici, copiii trăiesc sentimentul că vor fi lăsaţi definitiv acolo şi că nu te vor mai vedea vreodată.

Ce e de făcut? Nu uita de “la revedere”, această rutină este foarte importantă pentru copii. Nu pleca niciodată pe furiş pentru că îi vei accentua anxietăţile. Reasigură-l de fiecare dată că mami (sau tati) se va întoarce după el la ora stabilită.

 

2. Frica de a sta singur

De ce? Unii copii se simt în siguranţă doar atunci când cineva este în cameră sau în orizontul lor vizual.

Ce e de făcut? Transformă frica lui într-un joc: mami singură în cameră, tati singur în cameră, copilul singur în cameră. Începe cu perioade mici de timp, de la 30 de secunde, la cât mai mult, până când frica dispare. Totuşi, nu uita, nu este chiar indicat să laşi copilul singur şi nesupravegheat pe o perioadă îndelungată de timp, mai ales dacă este mai mic.

 

 Citeste continuarea aici.

Imagine de lisa runnels de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza