Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

5 comportamente gresite ale copiilor si cum sa le vii de hac

Sunt momente in viata fiecarui parinte cand chiar si-ar fi dorit sa aiba manual de utilizare a copilului. Pe masura ce trece timpul, copiii tot forteaza limitele impuse de parinti, insa, oricat de scos din sarite ai fi, trebuie sa accepti asta ca pe o perioada foarte normala din viata copilului tau, care contribuie din plin la dezvoltarea lui. Ce nu trebuie sa faci este sa-i faci pe plac, mai ales daca aceste fortari ii pun in pericol sanatatea.

 

Iata cateva principii ale educatiei pozitive pe care le poti aplica atunci cand copilul tau nu are un comportament corespunzator.

 

Refuza sa manance

Atunci cand iti vezi copilul ca stramba din nas indiferent ce fel de mancare ii pui in farfurie esti furios si speriat in acelasi timp. Insa trebuie sa stii ca un copil nu se infometeaza, de fapt mananca mai multe calorii decat iti inchipui. Tine un jurnal al alimentelor pe care le mananca pentru a avea un control asupra dietei sale. Daca, in ciuda mofturilor, copilul se dezvolta normal, nu ar trebui sa-ti faci probleme. Cere sfatul medicului pediatru pentru a te linisti in acest sens.

 

Cum sa scapi de acest obicei?

Atunci cand refuza un aliment, nu insista. Readu-l in peisaj peste cateva saptamani. Trebuie sa incerci de cel putin 15 ori pana cand copilul se va obisnui cu un anumit aliment. Pentru asta incearca sa-l prezinti in diverse forme, cat mai aspectuos (fete vesele, platouri colorate). Mananca des in familie, astfel incat copilul sa-i vada pe parinti sau pe fratii mari mari/mai mici infruptandu-se din alimentele pe care el le refuza. Nu face caz si nu porni vreo cearta atunci cand refuza un aliment, iar cand mananca, lauda-i performanta in cateva cuvinte.

 

 

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de Lenka Fortelna de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza