Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

5 calitati pe care sa le dezvolti la copilul tau

calitati pe care sa le dezvolti la copilul tau - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - hands-2847508_1920

Toti parintii isi doresc pentru copiii lor sa ajunga adulti fericiti, echilibrati, sa-si aleaga bine carierele, sa aiba o relatie fericita si sa fie multumiti de realizarile lor.

Specialistii spun ca un parinte ar trebui sa-i dezvolte copilului sau 5 calitati esentiale pe baza carora sa se cladeasca restul, astfel incat toate cele enumerate mai sus sa devina realitate.

 

Iata care sunt aceste calitati.

 

1. Increderea

Copilul are nevoie de incredere in el si in ceilalti. Altfel totul s-ar transforma intr-o adevarata lupta. “Un copil fara incredere va avea dificultati in a dezvolta relatii, in a inainta, in a se dezvolta”, spune Debbie Phillips, specialist in dezvoltarea copilului.

Dezvoltarea increderii copilului incepe inca de la nastere, cand nevoia lui primara este siguranta. Relationand cu copilul tau ii intaresti sentimentul de securitate si astfel el devine increzator in el, in tine si in mediul inconjurator. Un copil cu nevoile primare si emotionale satisfacute este un copil fericit.

Pe masura ce creste, nevoile copilului devin mai complexe. “Este foarte important sa i se recunoasca meritele, fie ca a construit un bloc din cuburi sau ca a reusit sa manance singur, copilul are nevoie de apreciere. Fiecare copil are propriul mod de a atrage atentia asupra acestei nevoi. Copiii au temperamente diferite, iar fiecare parinte isi poate da seama, urmarindu-l cu atentie, ce anume vrea copilului sau”, spune Susan Landry, psiholog la Facultatea de Medicina din Texas.

 

2. Rabdarea

“Rabdarea trece marea” zice o vorba din popor. Copiii care invata sa aiba rabdare vor avea capacitatea de a persevera si au mai multe sanse de succes. Rabdarea ajuta copilul sa capete independenta si sa fie multumit ca si-a atins obiectivul.

 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza