Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Inscrieri gradinite 2020-2021. Cand incepe inscrierea la gradinite. Acte necesare. 15 sfaturi sa gasesti gradinita perfecta pentru copil

Inscrieri gradinite 2020-2021
Inscrieri gradinite 2020-2021. Reinscrierea copiilor care merg la gradinita in acest an si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2020-2021 va incepe la data de 25 mai, iar inscrierea copiilor nou-veniti se va derula din 5 iunie, potrivit unei postari pe Facebook a Ministerului Educatiei Nationale.
Foto: Facebook

Inscrieri gradinite 2020-2021: Etape

Calendarul inscrieri gradinita debuteaza cu perioada reinscrierii copiilor care deja urmeaza invatamantul prescolar in unitatile respective. Parintii copiilor din grupa mica sau grupa mijlocie ii pot inscribe pe copii pentru grupele urmatoare in perioada 25 mai – 5 iunie.

Dupa aceasta perioada urmeaza inscrierea copiilor noi pe locurile ramase libere. Aceasta se va desfasura in trei etape. Etapa I are loc in perioada 8 iunie – 3 iulie, etapa a II-a 20 iulie – 10 august, iar etapa a III-a de “Corecturi” este programata in intervalul 11-31 august 2020.

Din pacate, in postarea de Facebook nu se precizeaza nimic legat de obligativitatea urmarii cursurilor la grupa mare, asa cum este in vigoare acum Legea Invatamantului.

Pentru inscriere, parintii pot comunica unitatii de invatamant prin Posta electronica, telefonic sau prin fax, datele necesare pentru a fi introduse in aplicatia specifica din Modulul SIIIR – Înscriere la grădiniță 2020-2021.

Pana acum, orarul reinscrierilor/inscrierilor era stabilit de conducerea unitatii de invatamant si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (daca exista) si, eventual, pe site-urile inspectoratelor scolare.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, astfel: grupa mare, grupa mijlocie si grupa mica.

In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele:

  • existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti (situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti);
  • existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte;
  • existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva;
  • existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare (elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de Inspectoratul Scolar Judetean/al municipiului Bucuresti) nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de invatamant va preciza documentele doveditoare pe care parintele trebuie sa le depuna in momentul completarii/validarii cererii-tip de inscriere. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza