Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii parinte de prescolar

parinte de prescolar - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - preschooler-482688_1920

Cand devii parinte apar din ce in ce mai multe intrebari si nelinisti legate de cresterea copiilor si educarea lor.  Multe lucruri despre cresterea copiilor le afli din carti, de la medici, de la prieteni, de la rude, dupa cum multe le inveti din propria experienta. Una dintre cele mai frumoase si spumoase, dar totodata agitate perioade din cresterea copiilor este intervalul 1-5 ani. Iata 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum este sa fii parinte de prescolar.

 

 

Crestere copii #1: Vei vorbi despre “caca” in fiecare zi

Dupa ce copilul depaseste varsta de un an fiecare parinte va incerca sa-si convinga odorul ca trebuie sa renunte la scutece, ca este mare si ca olita trebuie sa fie de-acum noul lui “prieten”. Vei avea o olita in fiecare camera, doar-doar vei reusi sa-l asezi pe ea. Iar aceasta munca de lamurire poate dura in unele cazuri pana la 3 ani, deci inarmeaza-te cu rabdare. Explica-i ca e mai sanatos sa faca caca la olita decat la scutec, ca e ceva normal, ca nu va mai fi tot timpul ud la fundulet.

 

 

Crestere copii #2: Vei face ritualuri si vei raspunde la intrebari ciudate

Vrei sa manance tot, sa doarma la pranz,  sa stea cuminte etc? Atunci trebuie sa spui o formula magica, sa faci un ritual, astfel incat sa-l convingi pe cel mic sa faca ce vrei tu. Vei fi nevoit sa raspunzi la intrebari despre cate in luna si in stele, sa fii pregatit sa faci fata “santajului sentimental” si manipularii la care cei mici sunt foarte priceputi. Este foarte importanta rutina pentru copii, asa incat daca inventezi aceste ritualuri iti va fi foarte usor sa-i aduci pe calea dorita de tine.

 

 

Crestere copii #3: Vei “dormi” multe nopti in camera copilului

Odata depasita varsta de un an, copiii vor face tranzitia de la patutul de bebelus, la patul de baiat/fetita mare. Daca vrei sa-l obisnuiti cu camera si patul lui este de preferat sa mergi tu pe “teritoriul” lui decat sa-l lasi in patul conjugal.

 

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de Tomislav Košćak de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza