Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Tu esti un parinte responsabil?

parinte responsabil

“Cuvintele au puterea de a vindeca sau de a distruge. Insa atunci cand cuvintele sunt deopotriva adevarate si frumoase, pot sa ne schimbe viata.” Buddha

 

Ai vazut cum ramane un copil parca hipnotizat, uitandu-se lung si absorbit cu totul la cate un adult? In acele momente copilul invata!

Sa fii parinte este o enorma raspundere. Este o raspundere enorma nu doar fata de copilul tau, ci si fata de viitorul tuturor copiilor nostri.

Viitorul depinde de acesti copii pe care noi ii crestem si ii educam acum. Cum isi vor construi viitorul copiii nostri depinde in mare parte de ceea ce facem noi acum in calitate de parinti.

 

Asa-i ca este o raspundere enorma?

Ca avem aceasta raspundere, stiu si copiii nostri. Am auzit de nenumarate ori copii care vorbeau despre parintii lor: „Nu inteleg ce vor de la mine. Ei au vrut sa aiba un copil, deci e raspunderea lor.”

Familia este prima scoala pentru un copil si aici invata cele mai multe lucruri despre viata. In acest sens, in familie cuvintele par sa conteze mai mult ca oriunde altundeva.

Comunicarea in familie este primul loc in care copiii invata sa comunice si sa se poarte cu ceilalti. Primii lor profesori sunt parintii. De aceea e bine ca parintii-profesori sa-si aminteasca tot timpul ca ori de cate ori comunica intre ei, copiii invata cate ceva.

Am o buna prietena care imi povestea cu ani in urma ca atunci cand ajunge acasa, dupa o zi de munca, are un obicei la care nu renunta pentru nimic in lume.

 

Isi face un ceai sau o cafea si sta impreuna cu sotul ei de vorba.

 

Isi spun unul altuia cum le-a fost ziua, ce au mai auzit, ce-au mai vazut, ce au de facut.

Mi-a povestit de multe ori cum atunci cand avea cate o problema la care nu gasea singura solutii, pur si simplu stand de vorba cu sotul ei era extrem de incantata ca sotul ei ii oferea o alta perspectiva din care sa vada problema ei.

Prietena mea este o fire independenta si nu accepta usor parerea altcuiva. Nici cu sotul ei nu era intotdeauna de acord cand dezbateau un subiect. A fost insa extraordinar de hotarata sa respecte acel timp al lor, in care stateau de vorba. Asa de hotarata incat, ea care vorbeste mereu foarte mult, a invatat sa taca si sa fie atenta cand isi asculta sotul.

Prietenii mei au o fata care acum este adolescenta si de cand s-a marit a inceput sa ia parte la discutiile acestea de seara.

 

Citeste continuarea aici.

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza