Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Top 16 minciuni pe care parintii le spun copiilor lor

Efectele minciunilor nevinovate
Nu exista parinte care sa nu fi spus macar o minciuna copilului sau. In acelasi timp, este bine sa renunosti asta. Ca parinte, uneori, esti nevoit sa-i ascunzi adevarul copilului tau. Pornind chiar de la iepurasul de paste si Mos Craciun. Insa, de obicei, minciunile sunt asemanatoare unor bulgari de zapada care se maresc pe masura ce se rostogolesc. Insa nu ai cum sa nu-l minti. O faci pentru a-l motiva motiva, ca mecanism de control sau pur si simplu sa-l faci sa taca. Toti parintii spun minciuni si o fac adesea.

 

Iata cateva dintre cele mai intalnite minciuni pe care le spun parintii copiilor lor:

 

 

1. Poate maine…

Tacticile de intarziere sunt excelente. Nu-i spui NU, care poate starni o adevarata furtuna, este o recompensa intarziata. Functioneaza, pana ce copilul cere acelasi lucru maine.

 

2. Pestisorul/hamsterul/catelul a fugit

Animalele de companie mor. Si copii pot intelege mai bine ce inseamna moartea daca le dai ocazia s-o faca. Cu toate acestea nu este usor de explicat si este mai simplu sa-i spui ca pisicul a fugit cand aveai usa deschisa.

 

 

3. Daca iesi afara cu parul ud te imbolnavesti

Foarte multe mame le spun asta copiilor lor cand acestia vor sa iasa afara dupa ce si-au facut baie. Insa, stiintific vorbind, boala nu este cauzata de parul/hainele ude. Raceile sunt generate de virusuri. Punct.

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de jacqueline macou de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Clinica
Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza