Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Semnele de epuizare la copii. In cate activitati il poti implica, pe varste

Semnele de epuizare la copii

Multi parinti isi fac un titlu de mandrie personala daca al lor copil se duce la tot felul de activitati suplimentare celor practicate la gradi sau la scoala: la inot, la dansuri, la karate, la fotbal, la tenis, la cursuri de actorie sau canto si asa mai departe. Le umplem programul cu frenezie dorind, evident, tot ce e mai bine pentru ei, eventual sa faca tot ceea ce noi nu am putut, stiut, vrut sa facem cand eram de varsta lor.

 

Apoi ne laudam ca ne ducem cu ei de 3 ori pe saptamana la inot si de alte 3 ori la tenis.

 

Sigur ca este foarte bine si sanatos pentru un copil sa isi consume energia constructiv, practicand un sport, facand miscare, ducandu-se in aer liber sau chiar si intr-o sala de sport cu program organizat. Insa este important sa stim cat este potrivit pentru fiecare varsta si sa ne dam seama cand exageram iar copilul este prea obosit de prea multe activitati suplimentare.

De exemplu, este in regula pentru un baiat sa se duca la fotbal de 5 ori pe saptamana?

Sau sunt suficiente 3 zile? Este firesc ca parintilor sa le fie putin neclar ce inseamna prea mult pentru activitatile suplimentare ale copiilor. Aceste activitati sunt distractive pentru copii, altfel ei ar refuza sa se duca. Insa chiar si prea multa distractie poate imbolnavi un copil.

 

Iata un ghid simpu al specialistilor de la childdevelopmentinfo.com care te poate ajuta sa iei aceste decizii cand vine vorba de copilul tau.

 

Cand copilul este la gradinita

Copilul tau abia invata sa interactioneze cu cei din jur si sa se acomodeze cu disciplina. Viata sa in afara gradinitei ar trebui sa fie cat se poate de simpla si lipsa de alte griji si responsabilitati. Un curs pe saptamana pentru o activitate suplimentara placuta este arhisuficient. Cand copilul se mai obisnuieste cu gradinita si cu tot ce are de facut acolo, care il solicita de cele mai multe ori mintal si emotional foarte mult, poti incerca sa il implici in activitati mai complexe cum ar fi un program muzical, daca este cazul si vezi ca cel mic manifesta inclinatie sau interes.

 

Citeste continurea aici.

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza