Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Proiectul Ecotic la Gradinitele Arc-en-Ciel si Scoala Anastasia Popescu

Proiectul Ecotic, Gradinitele Arc-en-Ciel, Scoala Anastasia Popescu

In calitate de parteneri in proiectul ECOTIC, ce se deruleaza in perioada noiembrie 2015 – iunie 2016 la nivel national, prin  instrumentul LIFE al Uniunii Europene pentru constientizarea populatiei privind reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice, elevii scolii noastre au participat la o noua activitate: plantarea de bulbi de flori.

Astfel, fiecare elev a plantat 3 bulbi (zambila, lalea, narcisa) intr-un un pet reciclabil, plin cu pamant rodnic.  Studierea evolutiei plantutelor ingrijite cu mare dragoste i-a ajutat pe copii sa inteleaga dezvoltarea  plantelor si inflorirea lor la date diferite, desi toate au fost plantate in aceeasi zi.

 

Proiectul Ecotic, Gradinitele Arc-en-Ciel, Scoala Anastasia Popescu

Particitarea la proiectul Ecotic ne-a adus in fata frumusetii unui fenomen deosebit : inca de la sfarsitul lui ianuarie, toti elevii Gradinitelor Arc-En-Cielsi ai Scolii Anastasia Popescu au transformat sediile Gradinitelor si Scolii in gradini inmiresmate! Fiecare copil are floarea sa, pe care o ingrijeste cu daruire!

Elevii clasei a VIII-a „Domnita Ancuta” au realizat pentru colegii lor mai mici o activitate de informare despre importanta protejarii planetei noastre si necesitatea dezvoltarii constiintei ecologice, sub indrumarea dnei profesoare de Biologie, Elena Aniculoae, in cadrul proiectului desfasurat la noi in scoala alaturi de Organizatia Ecotic. De asemenea, pregatindu-se pentru ziua de 1 Martie, copiii au creat martisoare Ecotic, innobilari ale cablului electric! C’est très, très chic!

Proiectul Ecotic continua sa se deruleze in Gradinitele Arc-en-Ciel si Scoala Anastasia Popescu, sub semnul bucuriei protejarii naturii!

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza