Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Pregatirea pentru gradinita! Ce sa faci in fiecare saptamana

sfatulparintilor.ro - parinti copii - dreamstime.com

Copilul trebuie pregatit cat mai bine inainte pentru a-l obisnuit cu ideea ca trebuie sa mearga la gradinita. Cu cat vei depune mai mult efort acum cu atat mai usoara va fi perioada de tranzitie mai apoi.

 

Iata ce ar trebui sa faci cu o luna inainte de a-ti duce puiul la gradinita.

 

 

Saptamana 4

– Mergi cu micutul tau si cumpara-i un nou ghiozdanel si pantofi de interior. Apoi familiarizeaza-l cu statiile autobuzului cu care va ajunge la gradinita ori cu ruta spre gradina.

Citeste si alte articole de pe Sfatgradinite.ro legate de gradinita.

 

 

Saptamana 3

– Stabiliti rutina de dimineata, inclusiv incaltarea si imbracatul jachetei de unul singur. Planifica timpul astfel incat sa ramana 5-10 minute timp liber inainte de a parasi casa pentru ca micutul tau sa nu se simta anxios ori grabit.

– Vizitati cel mai apropiat parc/loc de joaca de gradinita cat de des se poate astfel incat copilul tau sa poata sa-si faca prieteni noi care, de asemenea, vor merge la aceeasi gradinita.

 

 

Saptamana 2

– Exersati dusul si lasatul lui la gradinita.

– Eticheteaza lucrurile micutului tau (inclusiv hainele pe care le vei lasa in clasa) si lasa-l pe el sa aleaga in ce se va imbraca in prima zi de gradinita.

 

 

Saptamana 1

– Intariti ritualul de dimineata. Mergeti zi de zi la gradinita si exersati spusul: „La revedere”.

– Raspunde la orice intrebare are copilul. Reaminteste-i care este numele educatoarei sale si cine il va lua de la gradinita. Vorbiti despre maniere si despre ce se va intampla in sala de clasa. Fa-l sa-si doreasca sa mearga mai repede la gradinita si explica-i ce lucruri minunate se intampla acolo.

 

Sursa: todaysparent.com

Imagine de _Alicja_ de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza