Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Parinti si copii: Cum sa educi fara sa fii tiran

Cum sa educi fara sa fii tiran

Relatia dintre parinti si copii n-a fost niciodata usoara. Fiecare incearca sa-l aduca pe celalalt “pe drumul cel bun”. Daca parintii vor disciplina, copiii vor joaca si “intelegere”. Cum sa le impui copiilor reguli si valori fara a fi considerat un “tiran”, pentru a putea consolida relatia dintre parinti si copii? Nu e deloc usor, insa nici imposibil sa reusesti. Trebuie doar sa urmezi cativa pasi. Iata ce sfaturi au specialistii pentru a putea sa educi, sa disciplinezi, fara a te transforma intr-un tiran pentru copilul tau.

 

Parinti si copii – sfatul #1: Lasati copiii sa fie copii

Copiii vor fi copii si trebuie lasati sa se comporte ca atare. Dati-le voie sa greseasca, sa faca mizerie, sa se supere, sa fie furiosi. Nu te poti astepta la miracole din partea unui om mare, daramite din partea unui prichindel. Chiar daca se comporta ciudat uneori, trantesc, arunca, dar asta nu inseamna ca sunt rai. Aveti grija sa nu-i pedepsiti pentru fapte minore sau sa le puneti niste standarde prea inalte pentru varsta lor.

 

 

Parinti si copii – sfatul #2: Nu repetati la nesfarsit niste cuvinte. Isi vor pierde valoarea

Cuvinte precum “NU”, “Stai” sau “Stop” sunt folosite de nenumarate ori intr-o zi, astfel incat copiii au devenit imuni la ele. Mai mult decat atat, voi va transformati in niste tirani neintelegatori. Schimbati foaia si in loc sa-i spuneti a nu stiu cata oara “NU mai mazgali peretii”, incercati “Uite o carte de colorat. Am cumparat-o special pentru tine!” sau “Hai sa luam o coala de hartie si sa coloram impreuna!”. Veti avea un succes garantat!

 

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de Jana Schneider de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza