Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Intarzii mereu la gradinita? Cum sa scoti copilul mai repede din casa

Intarzii mereu la gradinita

Daca esti tot timpul pe fuga si mai mereu intarzii la gradinita si apoi la serviciu, aceste sfaturi sunt pentru tine. Copiii mici nu au acelasi program precum adultii si nu inteleg graba noastra. Ei au ritmul lor, pe care acum il poti schimba incercand aceste trucuri.

 

Iata cum sa scoti copilul mai repede din casa si sa nu mai intarzii la gradinita si la serviciu.

 

 

  1. Trezeste-te mai devreme

Acest timp de rezerva iti va da posibilitatea sa fii mai putin stresat ca intarzii. In plus, copilul va avea cateva minute in plus sa se obisnuiasca cu ideea ca trebuie sa iasa din casa.

 

 

  1. Ofera-i copilului mai mult control

Copiii vor sa fie independenti si sa hotarasca diverse lucruri. Daca intarzii din cauza ca lui nu-i plac hainutele alese sau nu-i place ce i-ai pregatit pentru micul dejun, de exemplu, da-i posibilitatea sa aleaga de cu seara. Ai grija ca variantele din care sa aleaga sa nu fie foarte multe, astfel incat sa se iste alte neintelegeri. Cate doua variante din fiecare este suficient.

 

 

  1. Alege-ti cu grija “bataliile”

Daca luptele majore se duc in privinta hainelor, lasa-ti copilul sa se imbrace cu ce vrea, chiar daca tie ti se pare caraghios. Vei pierde minute pretioase certandu-va din acest motiv mai putin important. De asemenea, daca pe timp de iarna insista sa iasa din casa fara caciula sau manusi, lasa-l. Sansele sa le ceara cand va simti frigul de afara sunt foarte mari.

 

 

  1. Transforma totul in joc

Poate ca fraza “trebuie sa iesim acum din casa” nu e perceputa de catre copil asa cum iti doresti tu. Ce-ai zice, insa, daca i-ai spune “hai sa marsaluim pana la gradinita” sau “ce-ai zice sa dansam pana la masina, cand iesim din casa?!”. Pentru copii poate fi ceva foarte distractiv si vor accepta imediat provocarea, fara sa mai fie nevoie sa tragi de ei, la propriu, ca sa plecati in timp util.

 

 

  1. Recompenseaza comportamentul pozitiv

Nu trebuie sa fie ceva “consistent”, insa poti folosi ceva care sa-l motiveze sa iasa repede din casa, fara certuri. Evita jucariile si pune-i, de exemplu, melodia preferata pe drumul spre gradinita. Pentru copiii mai mari poti incerca o folie de abtibilduri daca au iesit din casa fara scandal timp de o saptamana.

 

Sursa: Babyparenting.about.com

Imagine de Aline Ponce de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza