Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Exista “copiii rai”? 6 sfaturi sa schimbi comportamentul gresit al copilului tau

copiii rai - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-1560569_1920
Exista situatii in viata de parinte cand comportamentul copilui tau pur si simplu te scoate din sarite, cand simti ca ai ajuns la limita rabdarii si ca tot ce face este realizat cu intentia de a te supara. Si, poate, uneori, te gandesti ca nu mai e nicio speranta. Ca este “samanta rea”. Adevarul este ca nu exista asa ceva. Toti copiii se nasc inocenti, se nasc buni. Doar ca au personalitati diferite.

Insa, in mintea parintelui, se pot forma idei negative in ceea ce priveste atitudinea copilului sau, modul in care acesta ii trateaza pe ceilalti, iar aceste idei se acumuleaza si se acumuleaza, si se acumuleaza, generand un cerc vicios. Incepi sa crezi despre copilul tau ca este rau, il tratezi ca atare, si… ghici ce se intampla? Poate esti tentat sa raspunzi: “Copilul meu va deveni rau!”. De fapt NU copilul este rau, ci comportamentul lui!

 

In cazul in care copilul tau s-a nascut cu un temperament impulsiv,  cu o dorinta de a-si asuma riscuri, va fi mai greu pentru el sa respecte anumite limite impuse de voi, parintii, sau oricare alta autoritate. Tot ce are el nevoie este posibilitatea de a se antrena, de a invata cum sa gestioneze lucrurile care nu ies asa cum vrea el.

 

De ce nu sunt copiii “cuminti”?

V-ati intrebat vreodata ce-i determina pe copii sa nu fie “cuminti”? Iata cateva raspunsuri oferite de specialistii Empoweringparents.com:

– vor sa detina puterea si controlul

– vor sa se razbune

– au nevoie de atentie

– vor sa renunte

– vor sa renunti tu.

 

Citeste continuarea pe aici.

Imagine de Hai Nguyen Tien de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza