Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Educatia copilului: De ce copilul nu te aude daca tipi la el

De ce copilul nu te aude daca tipi la el

Iata cateva tehnici pe care le poti folosi in educatia copilului ca sa imbunatatesti comunicarea cu el. In procesul de educatie a copilului este crucial ca el sa auda ce ii spui, chiar daca nu este intotdeauna de acord cu punctul tau de vedere. Poate ai constatat pe pielea ta ca ei nu te aud mereu, nu iti dau impresia ca le este clar ce le spui. Mai jos aflam cum putem schimba acest lucru.

Iata cateva reguli pentru parinti, de urmat cand vorbesc cu copiii lor. Daca ai ceva sa le spui si vrei ca ei sa te auda:

coboara la nivelul copiilor tai

foloseste cuvinte simple

treci repede la concluzie

nu tipa

 

Educatia copilului #1: Coboara la nivelul copiilor tai

Daca vrei sa fii auzit atunci cand vorbesti cu copilul, coboara efectiv, fizic, la nivelul lui. Daca nu poti, atunci ridica-l pe el si pune-l in poala ta cand ii vorbesti. Priveste-l drept in ochi, vorbeste calm si incet si spune ce ai de spus. Nu fi vag si nu incerca sa iti impresionezi copilul cu un vocabular prea bogat pe care el nu il poate intelege.

Incurajeaza-ti copilul sa te priveasca in ochi. Unii copii pot sta drept in fata ta si pot avea privirea pierduta in zare fara sa iti dea atentie si fara sa te urmareasca.

Evident vei aplica acest procedeu cand e vorba de conversatii serioase (“Deci, Radu, ce ai facut cu cheile lui mami?” sau “Intelegi ca ai intrat in bucluc pentru ca l-ai lovit pe fratele tau in cap cu paleta de tenis?”), nu de un simplu “Buna dimineata” sau “Iti este foame?”. Dar nu uita ca partea cea mai importanta a unei comunicari este sa fii tu insuti un foarte bun ascultator. Comunicarea nu poate functiona daca doar tu vorbesti si nimeni nu te asculta.

 

Citeste continuarea aici.

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza