Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

De ce mint copiii?

copii-minciuna-sfatulparintilor.ro-foter_com
Este posibil ca uneori sa observi ca micutul tau din patut te minte pentru diverse motive. Multi parinti nu inteleg de ce copilul minte, inca de la o varsta frageda. Ei bine, conform cercetarilor medicale, acest lucru are mai multe explicatii:
  • Pentru a atrage atenția. Unii copii mint pentru a atrage atenția părinților sau celor din jur. Astfel că ei pot inventa povesti sau personaje imaginare pentru a-i impresiona pe cei din jurul lor sau pentru a le capta interesul. Nu trebuie să te superi pe micutul tau in acest caz deoerece el nu actioneaza cu rea intentie.
  • Pentru ca au o imaginatie bogata. Multi copilasi au o imaginatie bogata si de acea nascocesc povesti inspirate din lumea fantastica.  Asadar nu trebuie sa te superi sau sa il certi pe puiul tau daca iti povesteste despre cum l-a intalnit pe Supermen sau cum a salvat o printesa din castelul ei.
  • Pentru a nu te dezamagi. Unii copii isi mint parintii pentru a nu-i dezamagi. Asadar daca micutul tau a facut o nazbatie sau a luat o nota proasta este posibil sa te minta cu scopul de a nu te dezamagi. Asadar poti interpreta in acest caz gestul lui ca pe o dovada de consideratie si iubire.
  • Pentru a nu fi pedepsiti. Totodata sunt unii copilasi care mint din frica de a fi pedepsiti. Ei stiu ca au facut ceva neadecvat si de aceea vor incerca sa iti ascunda adevarul.

Citeste continuarea aici.

Cuvinte cheie: , ,

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza