Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

De ce isi lovesc parintii iubitori copiii?

De ce isi lovesc parintii iubitori copiii

Cand un copil loveste un copil, se cheama agresiune.

Cand un copil loveste un adult, se cheama ostilitate.

Cand un adult loveste un adult, se cheama violenta.Cand un adult loveste un copil, se cheama educatie. (Haim Ginott)

 

Cu totii stim aceste lucruri si cu toate astea mai sunt parinti care, obisnuiti cu acest sistem de educatie, continua sa faca acelasi lucru cu copiii lor.

Kenny Toh, fondatorul Institute of Advanced Parentology, a cautat raspunsul la intrebarea “De ce isi lovesc parintii iubitori copiii?”. El si-a dedicat intreaga activitate descoperirii raspunsului la aceasta intrebare si se pare ca l-a gasit.

“Am descoperit ca toti parintii care isi bat copiii cred ca fac ceea este mai bine pentru interesul copilului lor, pentru buna dezvoltare a copilului, cu toate ca unele dintre aceste actiuni sunt destul de dureroase. Motivele pentru care un parinte isi bate copilul sunt multiple, insa pot fi incadrate in doua categorii generale: emotiile (parintii care nu se stapanesc si atunci isi lovesc impulsiv copiii) si vointa deliberata (parintii care cred ca aceasta este o modalitate de a educa copiii)”, a declarat Toh.

 

Iata cum ii descrie Toh pe parintii care isi lovesc copiii:

Parintii care isi lovesc copiii cand sunt furiosi

In aceasta categorie intra parintii care isi bat copiii din cauza acumularii de sentimente negative, frustare si furie. Cu alte cuvinte, isi pierd controlul. Desi stiu ca lovirea copiilor nu le face bine acestora din urma, nu se pot abtine atunci cand emotiile sunt foarte puternice.

Aceste descarcari emotionale se petrec inconstient si multi oameni (indiferent ca sunt sau nu parinti) au dificultati majore in a-si gestiona sentimentele.

Citeste continuarea aici.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza