Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Cum sa dezvolti creierul copilului

Cum sa dezvolti creierul copilului
In ciuda tuturor dispozitivelor high-tech, cheia invataturii este cititul. Desi atat adultii, cat si copiii pot beneficia de pe urma invatatului experimental, in care sunt incluse si elemente de ultima tehnlogie, cititul este esential. Multi parinti cred ca cele mai noi gadget-uri ii vor ajuta pe cei mici sa descopere tainele cititului. Dar, in realitate, copiii vor invata sa citeasca daca parintii le vor vorbi, le vor canta si le vor citi.

Scrisul si cititul sunt esentiale pentru ca cel mic sa descopere forma literelor care formeaza cuvintele ce se aud atunci cand vorbesti.

Creierul copilului este capabil sa recunoasca sunetele din limbajul uman, indiferent de limba vorbita. Insa, auzind aceleasi sunete zi de zi, creierul se obisnuieste cu ele si le memoreaza. Apoi copilul va fi capabil si sa le rosteasca.

Specialistii spun ca cei mici invata si mai usor daca sunt utilizate rimele, ritmul si silabisirea.

Pe masura ce copilul creste, poti contribui la dezvoltarea creierului sau prin intrebari deschise, in care cel mic este “fortat” sa isi puna mintea la contributie. De exemplu, dupa ce-i citesti o poveste, sa-l intrebi diverse lucruri din povestea respectiva. Acest lucru il va ajuta sa rememoreze textul citit, sa-si dezvolte vocabularul si sa spuna cu propriile cuvinte ceea ce a inteles.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare 2

Imagine de Oberholster Venita de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza