Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Cum iti inveti copilul sa asculte?

Cum iti inveti copilul sa asculte - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-3046494_1920

Arta de a asculta e pe cale de disparitie si stim cu totii cat apreciem in anturajul nostru sau in profesie un om care stie sa asculte cu adevarat, ca sa nu mai vorbim ca a sti sa asculti cu atentie e crucial in invatarea de lucruri noi, in acumularea de informatii.

 

De aceea e foarte important sa ne ajutam copiii sa devina buni ascultatori, ceea ce le-ar putea influenta decisiv viitorul in bine: si-ar face mai multi prieteni, ar contribui la popularitatea lor, ar deveni mai atragatori pentru sexul opus si ar avansa mult mai repede in cariera pentru ca ar acumula mult mai repede informatii decat colegii lor gura-casca.

Asadar, iata cateva jocuri amuzante sugerate de eHow.com pentru a antrena copiilor talentul de a asculta si capacitatea de concentrare.

 

 

Pentru copii mici

  • Striga tare! – Este extrem de important sa citim zilnic copilului, dar adauga la placerea lecturii amuzamentul unui joc. Carticelele pentru copii contin o multime de cuvinte care se repeta. Alege din cartea sau povestea favorita a copilului un cuvant care se repeta mai des si citeste-i povestea, iar copilul trebuie sa strige tare cuvantul de cate ori il aude in poveste.

 

  • Cioc –cioc! – pun copilul intr-un scaunel cu spatele la tine, iar tu inconjoara-te cu animalele lui de plus. Folosind voci amuzante, pune fiecare animalut sa bata la usa(“Cioc-cioc!”), copilul sa intrebe “Cine-i acolo?”, iar “animalutul” respectiv (adica tu, desigur) sa se descrie cu vocea proprie, lasand copilul sa ghiceasca dupa fiecare nou detaliu nou oferit care animalut ii bate la usa.

 

  • Jocul sunetelor – Bate din palme intr-un ritm simplu (1-2-1,3-1-1-3, 2-1-2, etc.) si pune copilul sa repete ritmul. Pe masura ce copilul va incepe sa prinda mai repede solo-urile tale de percutie, cu atat mai mult poti sa complici ritmurile, adaugand chiar batutul cu palmape picior, sau pe cap… Lasa-ti imaginatia sa zburde si poti sa-l lasi din cand in cand si pe copil sa propuna inlantuiri de sunete, ca sa fie si mai distractiv pentru el.

 

Citeste continuarea aici.

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza