Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Cum iti dai seama daca ai un copil hiperactiv

copil hiperactiv - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - little-girl-2516578_1920

Foarte multi copii sunt catalogati drept “hiperactivi”, insa aceasta tulburare este rar explicata complet. Iata cateva sfaturi oferite pentru Ivillage.com de Frances Campbell, psihoterapeut, specialist in ADHD la copii si preadolescenti.

 

Primele semne

Este foarte greu de pus un diagnostic pentru Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (ADHD). Majoritatea copiilor sunt foarte energici si activi, asa ca este destul de dificil sa spui clar – este ADHD sau nu, mai ales ca nu exista teste medicale specifice si diagonosticul se pune strict in baza comportamentului copilului.

Semnele tulburarii sunt diferite si variaza in intensitate de la copil la copil. Iata cateva caracteristici comune ale copiilor diagnosticati cu ADHD.

 

1. Lipsa concentrarii

Copiii care sufera de ADHD nu reusesc sa se concentreze si sunt neobositi. Nu pot sta locului pentru a se juca sau pentru a indeplini o sarcina, a scrie o tema etc. Desigur, oricine are copii mici si-ar putea incadra cu usurinta micutii in aceasta categorie, asa ca nu trebuie generalizat, ci urmarite cu foarte mare atentie celelalte semne.

 

 

2. Agresivitate

Copiilor care sufera de ADHD le este destul de greu sa relationeze cu ceilalti si de multe ori se nasc frustrari ce duc la un comportament agresiv.

 

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza