Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Copilul tau incepe gradinita? Aceste sfaturi sunt pentru tine

incepe gradinita

Copilul tau incepe gradinita? Daca da, citeste in continuare. Aceste sfaturi sunt pentru tine.

Ele te vor ajuta nu numai sa iti pregatesti copilul pentru gradinita, dar vei afla si informatii de care ai nevoie pentru a-ti pregati dosarul de inscriere.

 

Iata pasii pe care ii ai de urmat in cazul in care copilul tau incepe gradinita anul viitor.

 

 

  1. Cauta gradinita potrivita

Afla care sunt gradinitele aflate in proximitatea locuintei tale (de stat sau private) si afla care sunt programele scolare ale fiecareia in parte, astfel incat dintre toate institutiile sa o alegi pe cea mai potrivita pentru ceea ce vrei pentru copilulul tau.

 

Pe SfatGradinite.ro gasesti informatii despre gradinitele de stat si private din Bucuresti si Judetul Ilfov.

 

 

  1. Viziteaza gradinitele care ti s-au parut interesante

Dupa “selectia” on-line, viziteaza gradinitele care ti s-au parut cele mai aproapiate de ceea ce-ti doresti. Poti sa-ti iei si copilul cu tine, astfel incat sa-i urmaresti reactiile si sa-ti dai seama care i-a placut mai mult.

 

 

  1. Cere informatii despre dosarul de inscriere

Fiecare gradinita are regulile ei privind dosarul de inscriere a copilului. Cere din timp informatii cu privire la actele pe care trebuie sa le aduci (fisa de vaccinari, actele copilului, adeverinte, avize medicale etc.), calendarul inscrierilor etc.

 

 

  1. Vorbeste-i copilului despre personalul gradinitei

Odata aleasa gradinita, este important sa afli numele educatoarei, ingrijitoarelor, directoarelor etc., astfel incat sa familiarizezi copilul cu aceste nume. Prezentarea acestora intr-o imagine pozitiva il ajuta pe copil sa capete incredere in aceste persoane si sa se simta pe maini bune atunci cand il vei lasa la gradinita.

 

 

  1. Intalniri cu alti parinti si copii care vin la aceeasi gradinita

Ar fi ideal sa afli si cateva familii care urmeaza sa-si aduca copiii la aceeasi gradinita. Dincolo de faptul ca va veti imprieteni si va veti oferi suport reciproc, copiii se vor putea imprieteni si le va fi mai usor in primele zile de gradinita.

 

 

Sursa: Center.serve.or

Imagine de Bethany Wallace de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza