Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Copilul meu vorbeste si se poarta urat. Ce e de facut?

vorbeste si se poarta urat - sfatulparintilor.ro - pixabay-com -bengel-187697_1920

Ai facut tot ce ai putut pentru a-i oferi micutului tau o educatie aleasa si un cod al bunelor maniere dupa care sa se ghideze, insa, mai nou, copilul tau a inceput sa se poarte si sa vorbeasca urat? Nu vrea sa imparta tricicleta cu ceilalti copii, insa crede ca jucariile celorlalti copii i se cuvin.  Ei bine, acest comportament este modul in care copilul tau vrea sa iti arate ca el detine controlul si pentru a observa pana unde tine limita parintilor.

Chiar daca la tine in casa vorbitul urat, tipetele sau nervii nu isi au locul, copilul are o multime de contexte prin care poate invata lucruri rele. Ideea nu este sa il inchizi pe cel mic intr-o bula unde niciun cuvant urat nu patrunde, ci sa incerci sa suprimi acest comportament fara a raspunde cu aceeasi moneda.

 

Copiii pot fi lipsiti de respect indiferent ca sunt prescolari, scolari sau adolescenti. Spre exemplu, daca isi da ochii peste cap atunci cand il pui sa faca o treaba sau il certi, daca il ameninti cu o pedeapsa, este foarte probabil ca acest comportament sa se repete.

Citeste continuarea aici.

Imagine de Rondell Melling de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza