Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Ce faci cand copilul face crize?

ce sa faci cand copilul face crize - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - shouting-1719492_1920

Cand copilul tipa, deranjand evident pe cei din jurul lui, parintele este instantaneu cuprins de panica. Ii creste ritmul cardiac si a tensiunii arteriala, incepe sa-i fie rusine, si se gandesti cum il judeca ceilalti. Unii simt ca esuat in rolul de a-l educa pe cel mic. De cele mai multe ori, parintii insisi sunt asaltati de emotii negative si frustrari, ceea ce ii impiedica sa gaseasca imediat tacticile si sa rezolve situatia. Este foarte greu sa ramai calm si rational cand copilul o ia pe „inalte” unadoua, fie acasa, fie, mai rau, in public.

 

Exista totusi cateva simple trucuri pe care orice parinte le poate aplica pentru a isi face copilul sa inceteze cu acest urat obicei de a tipa ca sa obtina ceea ce vrea.

1. Intai de toate, asigura-te ca nevoile fizice ale copilului tau sunt implinite

Este odihnit copilul? Doarme suficient? Copiii au nevoie de mai mult somn decat adultii. Unii copii nu dorm suficient din pricina programului prea aglomerat, prezentei prea multor persoane care au grija de ei (parinti, educatoare / invatatoare, bona, after school, bunici) sau chiar pentru ca trebuie sa traiasca in doua case diferite din pricina faptului ca parintii lor sunt divortati, fapt care ii solicita foarte mult emotional si mental.

 

2. Ai grija la alimentatie

Asigura-te ca in alimentatia copilului tau nu se gasesc prea multe mancaruri procesate, sucuri dulci si acidulate sau mancare tip junk food. Aceste alimente irita sistemul nervos al copilului. Copilul trebuie sa consume multa apa, mult lapte si sa aiba in mancare multe proteine, fructe si legume ca sistemul lui nervos sa functioneze corect.

 

Citeste continuarea aici.

Image by Prawny from Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza