Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Ce ar vrea educatorii sa stie parintii despre prima zi de gradinita

prima zi gradinita

Prima zi de gradinita este una plina de emotii atat pentru copii, dar si pentru adulti, fie ca sunt parinti, fie ca sunt educatori.

Iata ce ar vrea sa educatorii sa stie parintii despre prima zi de gradinita.

 

  1. In prima zi de gradinita ar trebui sa-i arati copilului ca este in siguranta, pe maini bune. Chiar daca cel mic plange, educatorul este pregatit sa gestioneze situatia, sa calmeze copilul si sa-l faca sa se simta mai bine.

 

  1. Daca ai framantari pe care ai vrea sa le discuti cu educatorul, evita prima zi de gradinita. Emotiile, stresul si agitatia sunt foarte mari si nu ar avea timp sa-ti raspunda. Poti sa-i scrii un e-mail sau un mesaj pe telefon, la care iti va raspunde mai tarziu.

 

  1. Nu-ti face griji daca copilul nu stie alfabetul sau sa numere pana la 30 in prima zi de gradinita. Are timp, pana la finalul ei, sa invete. Asigura-te doar ca le repeti de suficient de multe ori cu el acasa.

 

  1. Citeste toate notele pe care educatorul le lasa fie la avizierul clasei, fie le trimite pe mail sau pe SMS, sau pe biletel la copil.

 

  1. Daca cel mic are un conflict cu alt copil, intreaba mai intai educatorul, apoi poti sa discuti cu parintele copilului respectiv. Educatorul stie cel mai bine ce s-a petrecut in clasa si poate veni cu o solutie in cunostinta de cauza.

 

  1. Cand sunt sedintele cu parintii, daca ai intrebari scrieti-le pe o agenda. S-ar putea sa le uiti. De asemenea, daca educatorul are anumite ingrijorari legate de copil, cere-i sfatul. S-ar putea sa aiba deja pregatite cateva sugestii pe care sa le pui in aplicare acasa.

 

Inainte cu cateva saptamani de inceperea gradinitei, ar trebui setat un program special. Citeste aici Pregatirea pentru gradinita! Ce sa faci in fiecare saptamana

 

Imagine de Виктория Бородинова de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Clinica
Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza