Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Cand incepi pregatirea copilului pentru gradinita

pregatirea copilului pentru gradinita - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Multi parinti incep pregatirea copilului pentru gradinita cu o luna-doua inainte de ziua Z. Indiferent daca copilul este la cresa sau acasa, este foarte important ca tranzitia sa inceapa mult mai devreme.

 

Pregatirea pentru gradinita nu inseamna neaparat ca cel mic trebuie sa stie la perfectie cifrele, litere etc., ci sa i le prezinti, sa stie despre ele.

 

Sa-i oferi informatii despre ce inseamna gradinita, ce se va petrece acolo, ce va invata acolo.

 

De asemenea, pregatirea pentru gradinita inseamna sa-l expui gradual pe copil la tot felul de experiente pe care le va avea si in gradinita: sa coloreze, sa deseneze, sa taie cu foarfecele, sa asculte povesti, sa povesteasca, sa se joace cu copii de varsta lui, sa imparta. Acesta este si un bun prilej de a afla ce anume il bucura pe copilul tau si ce il frustreaza, astfel incat sa ai timp sa “corectezi” ce poate fi corectat.

 

Acestea sunt motivele pentru care specialistii recomanda ca pregatirea copilului pentru gradinita sa inceapa cu un an inainte de intrarea micutului in colectivitate.

 

 

Sursa: getreadytoread.org

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comentarii (1)

  1. cerasela paun spune:

    Asa este, o problema care ar trebui adusa in atentia parintilor mult mai des, pentru ca este extraordinar de important. Eu la prmul copil am ratat-o si si a fost un chin, iar la al dolea totul a fost mai usor pentru ca aflasem deja ca la Puiutul Pufos, gradinita de langa sora-mea, aveau un fel de perioada de proba gratuita petnru copilasii nou veniti. Si atunci am dat-o acolo pe pitica si doamnele de acolo m-au ajutat foarte mult si m-au invatat cum sa o pregatesc, asa ca, de la inceputul anului nu a mai fost nici o problema si totul a venit de la sine. O lacrima doua, la despartire, la inceput, de dor, nu de spaima ca ramame si apoi gata, la joaca si uita de mine.

Comenteaza