Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Atentie parinti! Cum afecteaza creierul copilului cearta parintilor in fata lui

Cum afecteaza creierul copilului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-1439468_1920

Disputele dintre parinti pot modifica modul in care copiii raspund la stres, sustine un nou studiu. Certurile dintre parinti au ca rezultat copii care au dificultati in rezolvarea problemelor, comparativ cu alti copii de varsta lor.

Studiul a avut ca scop masurarea schimbarilor in abilitatea copiilor de a gestiona stresul in timp. „Am incercat sa intelegem modul in care un mediu stresant poate influenta sistemele de raspuns la stres ale copiilor. De asemenea, am vrut sa intelegem cum dezvoltarea acestor sisteme este legata de performantele cognitive ale copiilor”, a sustinut pentru LiveScience cercetatorul J. Benjamin Hinnant, de la Universitatea Catolica din America.

S-a descoperit ca parintii suparati, nervosi au copii stresati. Iar stresul poate avea consecinte grave in lumea reala. Copiii care traiesc in medii superstresante au dificultati de dezvoltare in ceea ce priveste abilitatile cognitive – abilitatea de a rezolva noi probleme.

Aceste rezultate ajuta la explicarea modului in care biologia si mediul interactioneaza si creeaza copii cu probleme usor de observat. „Stresul iti intra pe sub piele si are o influenta directa asupra modului in care iti functioneaza corpul, ceea ce apoi se traduce in probleme potentiale care apar si in alte zone ale vietii tale”, a mai adaugat Hinnant.

Si atunci se pune intrebarea cum am putea sa reducem stresul din viata copiilor. Iata cateva sfaturi pentru reducerea stresului.

 

1. Fa diminetile in care pleaca la scoala mai putin stresante

Stabileste o rutina in diminetile in care copilul pleaca la scoala. Descopera lucrurile care, in mod obisnuit, cauzeaza stres si discuta cu partenerul/a si cu copilul despre cum sa le gestionati.

 

2. Time management

In aceasta saptamana refuza orice invitatie sau sarcina la care nu vrei sa participi sau sa o indeplinesti, insa pe care ai fi acceptat-o din obligatie sau de teama de a nu dezamagi pe cineva.

 

 

Citeste continuarea aici.

Imagine de Ulrike Mai de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza