Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

9 motive pentru care copiii au nevoie de povesti

copiii au nevoie de povesti

Multi dintre noi ne amintim cu mare drag de vremurile frumoase ale copilariei cand rasfoiam cu mult entuziasm paginile povestilor. Expertii din cadrul Harvard College atrag atentia asupra faptului ca povestile au un rol deosebit in dezvoltarea gandirii copiilor, deoarece acestia isi folosesc foarte mult imaginatia atunci cand citesc. Pentru a putea intelege mai bine de ce povestile au trebui sa faca parte din copilarie, iti vom enumera principalele beneficii ale cititului de povesti.

 

De ce sunt importante povestile pentru copii

 

Povestile promoveza diversitatea.

Datorita faptului ca in prezent sunt foarte multe povesti, fiecare scrisa din perspectiva unui anumit autor, vei avea de unde sa alegi. Astfel, copilul se va poate bucura de o gama larga de povesti, mituri si fantezii si de stiluri culturale diferite. Fiecare poveste este o lume noua, vazuta din perspectiva autorului care va aduce cu siguranta informatii noi copilului.

 

 

Povestile poarta cititorii dincolo de restrictiile impuse de realitate.

Prin intermediul povestilor copiii pot sa calatoreasca dincolo de barierele de timp si spatiu, se pot bucura de magie si de intamplari fantastice. Astfel, nu doar ca isi stimuleaza imaginatia, dar pot incerca si experiente de care lumea reala ii „priveaza”.

 

 

Povestile stimuleaza imaginatia si creativitatea copiilor.

Fiecare poveste il poarta pe copil pe taramuri magice, personaje interesante si intamplari palpitante, astfel incat imaginatia si creativitatea sunt dezvoltate. Unui copil care este capabil sa-si imagineze lucruri magice, ii va fi mult mai usor sa inteleaga ce este acela un astronaut, un cantaret sau un doctor. Studiile au demonstrat faptul ca prin creativitate copilul va putea sa se integreze mai usor in grupuri sociale, sa lege prietenii si sa faca fata cerintelor de la scoala. Creativitatea si imaginatia au un rol deosebit in dezvoltarea abilitatilor logice si a capacitatilor matematice. Astfel, prin intermediul povestilor vei putea sa il pregatesti intelectual pe copil pentru scoala.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 2 3

Cuvinte cheie: ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza