Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

3 greseli de parenting care iti submineaza autoritatea

Tu ce faci cand copilul tau te scoate din minti? Respondentii unui chestionar realizat pe site-ul EmpoweringParents.com au dat raspunsurile, iar centralizarea acestora au scos la iveala trei greseli majore de parenting, care submineaza autoritatea parintelui.

Iata care sunt acestea. Te regasesti si tu in aceste raspunsuri?

 

1. Tipi

Este atat de tentant sa tipi. Mai ales cand si copiii tipa. Ai senzatia ca daca ridici glasul te vei face mai bine auzit. Din pacate, insa, tipatul nu ajuta deloc. In momentul in care tu tipi in timp ce copilul tipa ii arati ca esti egalul lui, prietenul lui, nu parintele lui. Tipatul nu te face mai autoritar, dimpotriva. Arata ca ai pierdut fraiele si nu mai detii controlul.

Ce e de facut? Rezista tentatiei de a tipa. Concentreaza-te doar pe comportamentul copilului si aminteste-le ca tipatul nu rezolva problema. Chiar daca el tipa, tu pastreaza-ti vocea calma, iar astfel vei reusi sa il calmezi si pe copil. Daca simti ca spiritele se agita, paraseste locul respectiv, astfel incat sa nu-ti pierzi cumpatul. “Simt ca nu ma mai pot controla, asa ca iau o pauza pana ma linistesc. Vorbim cand vom fi mai calmi amandoi”, poate fi una dintre frazele pe care i le poti spune copilului tau cand sunteti amandoi nervosi.

 

Mai multe tactici despre renuntarea la tipat gasesti aici.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare 2 3

Imagine de Daniela Dimitrova de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comenteaza