Sfatulparintilor.ro

Calatorii culinare: 8 idei de mic dejun sanatos din jurul lumii

idei de mic dejun din jurul lumii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - food-2569257

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si nutritionistii recomanda sa nu sari niciodata peste el. Daca esti in pana de idei ce sa mai mananci la micul dejun

, iata cateva idei din jurul lumii, impartasite de Huffingotonpost.com.

1. Mic dejun din Turcia

Fibre, vitamine si antioxidanti din castravete proaspat, rosii si ulei de masline, branza proaspata de oaie si oua fierte. Asa arata un mic dejun sanatos in Turcia.

2. Mic dejun din Islanda

Hafragrautur este denumirea traditionala a unui terci de ovaz, facut cu apa sau cu lapte, peste la care islandezi adauga fructe, nuci sau seminte. Ovazul este o sursa bogata de fibre solubile, care reduc colesterolul, regleaza glicemia si imbunatatesc digestia.

Lysi este un ulei de cod, care asigura aportul de omega-3 (EPA si DHA), esentiale pentru dezvoltarea celulara. Uleiul este bogat si in vitamina D, nutrient care lipseste in tarile nordice.

3. Mic dejun din Japonia

Scazut in calorii, micul dejun japonez contine supa miso (o supa din diverse legume – soia, orez brun sau orz fermentat), legume proaspete sau murate, alge, tofu, salata si peste crud. Japonezii isi asigura astfel aportul de omega-3 din alge si peste, fibrele din legumele proaspete sau murate, proteinele din peste si tofu.

Citeste si: 6 idei de mic dejun care stimuleaza imunitatea si intaresc corpul in sezonul racelilor

4. Mic dejun din Malaezia

Nasi Lemak este denumirea unui fel de mancare traditional care contine orez preparat la aburi si peste prajit, condimentat cu sambal (un sos pe baza de ardei  iute).

5. Mic dejun din Egipt

Fūl Medames este denumirea unui preparat traditional egiptean care se consuma la micul dejun. Acesta consta intr-un mix de legume (mazare, naut si linte), asezonat cu legume murate si seminte de arugula (sau, pe romaneste, voinicica).

Nu rata nici: 4 idei de mic dejun pentru copilul tău care-ți vor salva timp
 

6. Mic dejun din Pakistan

Khichdi este preparatul care se consuma la micul dejun din Pakistan cel  mai des. Este compus din linte si orez integral gatite impreuna si condimentate dupa gust, servite alaturi de legume proaspete sau murate sau cu iaurt.

7. Mic dejun din Rusia

Sirniki este numele clatitelor rusesti. Spre deosebire de clatitele americane, acestea sunt facute cu branza proaspata. Ele nu se prajesc, ci se coc. Deasupra se pun fructe proaspete sau din gem.

8. Mic dejun din Brazilia

Papaya este cel mai popular mic dejun din Brazilia. Sursa bogata de vitaminele A si C, papaya se consuma cruda, alaturi de o ceasca de cafea.

Este foarte adevarat ca la fel de popular este si  “pão frances” (sau paine prajita) cu margarina. Insa, nu este deloc o varianta sanatoasa pentru micul dejun.

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Exit mobile version