Sfatulparintilor.ro

9 sfaturi sa slabesti. Ce trebuie sa faci ca sa-ti mentii greutatea

sfaturi sa slabesti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - vegetable-skewer-3317060_1920

Problema oamenilor care vor sa slabeasca este ca renunta la dieta aleasa daca rezultatele asteptate nu apar rapid. Modalitatea ideala de a scapa de kilogramele in plus este sa inveti cum sa schimbi anumite aspecte ale vietii tale care te-au adus in aceasta situatie. Iar pentru a schimba dieta trebuie mai intai sa schimbi modul in care gandesti despre mancare.

9 sfaturi sa slabesti. Ce trebuie sa faci ca sa-ti mentii greutatea. Iata de unde ai putea incepe:

1. Sa stii exact motivul pentru care vrei sa te schimbi. Dorinta (si nu teama) motiveaza cu adevarat

Vrei sa traiesti o viata lunga si sanatoasa alaturi de cei dragi, sa fii un parinte mai bun si ai mai multa energie si entuziasm zi de zi? Conectarea cu dorinta si vizualizarea zilnica a obiectivului te ajuta sa te concentrezi si sa nu renunti la aparitia primelor obstacole.

2. Analizeaza-ti dialogul interior

Oamenii au tendinta de vorbi cu ei insisi intr-o maniera negativa si sa scoata in vedere ceea ce nu merge intr-un plan. Astfel ca in loc sa-ti spui: „Nu sunt suficient de slab” sa-ti transmiti „Ma straduiesc sa devin mai sanatos in fiecare zi” sau „Ma simt atat de bine cand mananc legume”.

Citeste si: Cum sa slabesti: 4 sfaturi ca sa fii in forma iarna

3. Fii atent la poftele pentru anumite produse (fara a le lasa sa te stapaneasca)

Corpul tau nu a fost construit pentru a avea nevoie de ciocolata, lui ii trebuiesc carbohidrati, proteine si grasimi. De fapt cand tu interpretezi o pofta drept nevoie de ciocolata procedezi astfel din cauza relatiei emotionale pe care o ai cu acest aliment. Iti aduci aminte de un moment anume in care a fost implicata ciocolata? Iti amintesti cum te-ai simtit atunci?

De fapt asta e ceea ce tu cauti: acel sentiment, iar tu ai legat ciocolata de o anumita stare emotionala. Asta inseamna ca ar trebui sa renunti la acest produs pentru totdeauna? Nu, il poti consuma insa in cantitati mai mici.

4. Nu incerca sa schimbi totul dintr-o data. Modifica azi ceva, maine altceva si asa mai departe

Corpului ii place stabilitate pentru ca o interpreteaza drept siguranta, asa ca nu schimba totul intr-o clipa. Concentreaza-te pe un singur obicei pe care vrei sa il modifici. Spre exemplu, inlocuieste cerealele cu zahar pe care le consumai dimineata cu cereale integrale. Nu incerca sa-ti schimbi toate mesele. Sau introdu in viata ta mersul zilnic, fara sa modifici intregul program saptamanal de exercitii. Odata ce te obisnuiesti cu un obicei, treci la urmatorul.

5. Acorda-ti o pauza

Pauzele din timpul zilei sunt modalitati excelente de a te conecta cu propriul corp. Acorda-ti suficient timp pentru mese, stai jos si mananca. Procedand astfel mintea si corpul tau au abilitatea de a mesteca pe indelete si a absorbi mancarea si astfel te vei simti satul. Daca mananci in timp ce faci si altceva (citesti sau conduci), te vei simti flamand iar cand vei ajunge acasa vei da iama in frigider si vei exagera cu mancarea.

Nu rata nici: 9 sfaturi simple sa slabesti fara sa tii cura de slabire

6. Fii responsabil

Asuma-ti alegerile, chiar si cele care nu se incadreaza in categoria „ar trebui” sau „intentionai” sa faci. Cand iti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale in loc sa gasesti scuze, sa intri in defensiva sau sa te rusinezi de ele, poti trece rapid mai departe si sa faci alegeri mai bune data viitoare.

7. Mai intai bea apa

Cand te trezesti dimineata, bea un pahar cu apa – preferabil la temperatura camerei sau incalzita – este mai confortabila pentru corp. Acest obicei va curata si va ajuta sistemul intern sa se trezeasca ceea ce iti va oferi mai multa energie. In acest fel ziua va incepe mai bine.

Cu jumatate de ora inainte de masa brea un pahar cu apa. Atunci cand esti hidratat sistemul intestinal absoarbe mai bine alimentele, ceea ce te va face sa te simti satul si te va impiedica sa mananci mai mult seara.

Inainte de a ceda poftelor bea un pahar de apa; adesea nevoia de zahar este cauzata de dezhidratare.

8. Nu sari peste mese. Trebuie sa mananci mai mult, nu mai putin, pentru o pierdere sanatoasa de greutate

Ar fi bine sa ai trei mese sanatoase pe zi. Oamenii sunt proiectati pentru supravietuire astfel ca daca te infometezi toata ziua trimite mesaje gresite sistemului nervos, ceea ce te va face sa devorezi mancarea mai tarziu. Mai mult, infometarea te face sa exagerezi cu gustarile.

Nu rata nici: Cum sa slabesti? 10 sfaturi din jurul lumii

9. Manaca mai multe legume

Ar fi o idee buna ca jumatate din farfurie, la pranz si la cina, sa fie plina de legume verzi: cruciferele si salatele stimuleaza metabolismul si, in plus, te vei ajuta sa te simti satul.

In cazul in care farfuria este pe jumatate goala, oamenii au tendinta sa-si spuna ca se vor ridica flamanzi de la masa intrucat nu vad suficienta mancare in fata lor. Au inclinatia de a „manca cu ochii”. Asa ca asigura-te ca vezi o farfurie plina cu mancare frumoasa, sanatoasa si buna pentru tine.

Imagine de RitaE de la Pixabay

Exit mobile version