E oare o astfel de situaţie fără ieşire? Nu neapărat. Trebuie doar să înţelegi ce se petrece în inima şi în mintea copilului. Aceasta este cheia succesului în educaţia copiilor: să-i înţelegi. Un astfel de copil nu este neapărat prost crescut, răsfaţat, needucat sau orice alte epitete se mai găsesc prin mintea “martorilor oculari”. Ei s-au născut cu alt tip de necesităţi. E ca şi cum ar fi un motor de putere mare care nu ştie cum să meargă la turaţie mai mică. Ei trebuie să fie “antrenaţi” să-şi controleze suişurile şi coborâşurile din viaţă fără a face rău celorlalţi şi fără a-şi face rău singuri.
Cu cât se simt mai neînţeleşi, cu atât cer mai mult, şi cu cât cer mai mult cu atât primesc mai multe refuzuri. Cu cât primesc mai multe refuzuri cu atât se simt mai neînţeleşi. Iar de aici răbufnirile, crizele, frustrările că pentru ei nu este niciodată momentul potrivit pentru a li se îndeplini dorinţele.
Şi atunci, care este soluţia pentru a gestiona această situaţie destul de sensibilă din educaţia copiilor? Ce are de făcut un părinte care se confruntă cu acest tip de problemă? Să-i facă pe plac tot timpul? NU. Să nu-i facă pe plac? NU. Să-l mituiască, să-i dea altceva în schimb? NU.
Citeste continuarea aici.
Cuvinte cheie: crize copii, Cum să faci faţă crizelor copiilor, educatie copii