Sfatulparintilor.ro

Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă

Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă

Când e caniculă, multă lume poate avea probleme cu inima. Este foarte important să ne îngrijim, chiar dacă nu ne ştim bolnavi de inimă, mai ales când se depăşeşte indicele de confort termic. Ştim cu toţii că organismul nu mai funcţionează ca un ceas elveţian când mercurul urcă nebuneşte în termometre, iar o alimentaţie sănătoasă poate preveni necazurile. Iată o listă de alimente care fac bine sănătaţii inimi tale. Tu le consumi?

Verdeţurile proaspete pentru o inimă sănătoasă

Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin foarte mulţi antioxidanţi. Înlocuieşte sarea din alimentaţie cu aceste ierburi proaspete şi vei constata ca inima ta iese în câştig. În plus, dacă renunţi la grăsimile nesănătoase şi consumi mai multe nuci sau fructe de pădure, vei reduce riscurile apariţiei unor boli cardiovasculare sau a diabetului, scade tensiunea arterială, se reduce colesterolul.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

O inimă sănătoasă are nevoie şi de fasole neagră

Fasolea neagră conţine nutrieţi şi antioxidanţi care reduc tensiunea arterială şi fibre care ajută la ţinerea sub control al colesterolului şi a glicemiei. Dacă obişnuieşti să găteşti fasole neagră din conserve, ideal este să le speli cu multă apă pentru a reduce nivelul de sodiu din conservă.

Antioxidanţii din vinul roşu ajută inima

Consumul moderat de vin roşu poate ajuta inima să se menţină în formă. Resveratrolul şi catehina sunt doi antioxidanţi care protejează pereţii arterelor. De asemenea, consumul moderat de alcoolul duce la creşterea HDL, colesterolul bun. Consum moderat înseamnă nu mai mult de un pahar de vin pe zi pentru femei şi două pahare pe zi pentru bărbaţi. Atenţie: NU combina alcoolul cu alte medicamente, în special cu aspirina. Prea mult alcool dăunează grav sănătăţii, atât a inimii, cât şi a întregului organism.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

Acizi graşi omega-3 protejează inima

În topul alimentelor sănătoase pentru inimă sunt printre primele somonul şi tonul. Bogaţi în acizi graşi omega-3, aceşti peşti reduc nivelul trigliceridelor, reduc inflamaţiile şi nivelul tensiunii arteriale. În aceeaşi categorie mai intră macroul, heringul, sardinele şi hamsiile.

Uleiul de măsline extravirgin ajută inima să fie sănătoasă

Doar uleiul de primă presă conţine antioxidanţi (polifenoli) şi grăsimi mononesaturate care ajută la păstrarea sănătăţii inimii. Când uleiul de măsline extravirgin înlocuieşte în alimentaţie grăsimile saturate precum unul, atunci este de aşteptat ca nivelul colesterolului să scadă. În plus, polifenolii contribuie la protecţia vaselor de sânge. Când cumperi ulei de măsline, urmăreşte eticheta care trebuie să indice faptul că uleiul a fost obţinut prin presare la rece. În plus, este indicat să consumi sticla în cel mult 6 luni de la deschiderea ei.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici

Nucile şi migdale ar trebui incluse în alimentaţie pentru o sănătoasă

O mână de miez de nucă pe zi contribuie la reducerea colesterolului, a inflamaţiilor de la nivelul arterelor inimii, datorită conţinutului lor bogat de acizi graşi omega-3, grăsimi mononesaturate şi fibre. La rândul lor, migdalele au un conţinut bogat de vitamina E, fibre şi grăsimi sănătoase, ce reduc LDL-ul şi riscul declanşării diabetului. Înlocuind chipsurile sau prăjiturelele cu nucile sau migdalele, vei reuşi să reduci consumul de grăsimi rele.

Cartofii dulci, mai sănătoşi decât cei albi pentru inimă

Cartofii dulci sunt mai sănătoşi pentru inimă decât “fraţii” lor albi. Cu un index glicemic scăzut şi bogaţi în fibre, vitamina A şi licopen, cartofii dulci contribuie din plin la menţinerea sănătăţii inimi.

Exit mobile version