Daca urmeaza sa-ti trimiti copilul la gradinita, cu siguranta ca te simti anxios. Indiferent daca cel mic a fost sau nu inainte la cresa, etapa gradinita tot este ceva nou: oameni noi, colegi noi, reguli noi.
Gradinita ii pregateste pe copii de scoala, asa ca pe parcursul tuturor grupelor, cei mici trebuie sa evolueze, astfel incat la scoala sa stie cat mai multe. Copiii ar trebui sa stie sa formuleze propozitii din cuvinte simple, sa stie sa isi scrie numele, sa stie culorile.
Inainte de a-ti inscrie copilul la gradinita, poti cere o audienta la personalul medical si la reprezentantii administratiei acesteia pentru a le expune problemele copilului, mai ales in cazul alergiilor alimentare.
Copiii vor avea la gradinita tot felul de activitati. Implica-te in fiecare lucru pe care il face, iar copilul va fi foarte incantat.
La gradinita, copilul va merge singur la toaleta, deci antreneaza-l pentru activitatile “de baza”. Spalatul pe maini dupa utilizarea toaletei sau tragerea apei sunt notiuni pe care multi copii de gradinita nu le cunosc.
Gradinita nu este chiar distractie. Asa ca asteapta-te ca cel mic ca fie frant de oboseala, mai ales in primele saptamani. Primele zile de gradinita pot fi lungi si stresante. Nu planui prea multe activitati extrascolare, intrucat copiii pot fi epuizati.
Rutina somnului si trezirea de dimineata sunt foarte importante, astfel incat cei mici sa fie cat mai odihniti.
Primele zile de gradinita vor fi dificile atat pentru copii, cat si pentru parinti. Insa, copilul va fi pe maini bune, iar experienta gradinitei poate fi una foarte placuta. In timpul gradinitei, copiii vor progresa foarte mult din punct de vedere psihic, social, academic si emotional.
Sursa: today.com
Cuvinte cheie: copii gradinita, educatie gradinita, intrare gradinita, parinti gradinita, sa inceapa copilul gradinita