Sfatulparintilor.ro

10 greseli de sanatate pe care le fac femeile

greseli de sanatate pe care le fac femeile

Se spune despre femei ca sunt foarte atente cu corpul lor, ca dau o importanta sporita look-ului. Si totusi, sunt si greseli pe care le fac cu dieta, si de multe ori fara ca macar sa-si dea seama. Iata cele mai frecvente greseli pe care le fac si cele mai atente femei.

Greseala #1. Cumpara salata de la restaurant

Ei bine, salata este foarte sanatoasa, insa cand o faci acasa. Daca o comanzi la restaurant atunci renunta la sosuri, la crutoane, la bucatile de pui sau de bacon. Toate acestea au un aport sporit de sare, grasimi si alti nutrienti nesanatosi.

Greseala#2: Asculta muzica tare cand faci sport

Cand mergi la sala ai grija la volumul iPod-ului sau MP3-player-ului sa nu fie mai mare de 85 de decibeli. Daca depasesti aceasta valoare s-ar putea sa ai probleme cu auzul mai devreme sau mai tarziu.

Greseala #3. Evita cantarul

Nu ocoli niciodata cantarul daca vrei sa slabesti. Stiind de fiecare data care iti este greutatea te va motiva mult mai mult. Dar nu exagera. Sa te sui pe cantar in fiecare zi poate avea efectul contrar. Daca vrei sa-ti tii greutatea sub control, este necesar sa te cantaresti o data pe luna, de fiecare data dimineata si dupa ce utilizezi baia.

Citeste si: 8 greseli de sanatate pe care le fac femeile

Greseala #4. Nu isi dau cu suficienta crema de protectie solara

Cu totii stim cat de importanta este crema de protectia solara, insa 25 la suta dintre noi stiu cat de putin este prea putin. Cantitatea optima pentru o aplicare este aproximativ 30 ml. Daca aveti un recipient de 150 ml, n-ar trebui sa va ajunga mai mult de 5 utilizari. Pentru a aplica corect crema trebuie utilizate doar varfurile degetelor, nu intreaga palma.

Greseala #5 – Nu “trag de fiare”

Majoritatea femeilor cred ca ridicarea greutatilor este apanajul barbatilor. Insa pentru tonifierea si modelarea corpului, ridicarea greutatilor are rolul sau. Vei vedea ca in primele saptamani nu vei pierde kilograme, dimpotriva, insa cu timpul masa musculara se va mari si vei pierde din grasimi. Si nu trebuie sa exagerati: doua-trei sesiuni a cate 30 de minute pe saptamana (in zile neconsecutive) sunt suficiente pentru a tonifia musculatura.

Greseala #6: Ignora durerile

Chiar daca ai copii mici, o slujba obositoare, treaba de facut acasa si un sot caruia sa-i porti de grija, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti neglijezi durerile de cap, de oase, indigestiile etc. Cele mai multe femei ignora oboseala cronica, problemele ginecologice, durerile etc. Dar, daca copilul sau sotul acuza vreun simptom de boala, sunt imediat cu ei la medic.

Nu rata nici: 8 greseli cand te epilezi cu lama. Toate femeile ignora punctul 6

Greseala #7: Poarta lentile de contact

Lentilele de contact nu sunt facute sa fie folosite oricand, oricum. Daca nu te simti bine, esti racita etc., trebuie sa treci la ochelari. Lentilele de contact impiedica ochiul sa produca lacrimi, ceea ce poate duce la aparitia infectiilor, a conjunctivitelor si a deshidratarii ochilor. Lentilele de contact trebuie purtate numai cand starea de sanatate este buna.

Greseala #8: Nu dorm suficient

Oamenii au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte. Insa statisticile spun ca 20% dorm mai putin de 6, iar 28% mai putin de 8 ore. Privarea de somn are consecinte grave: boli de inima, dezechilibre hormonale, incetinirea metabolismului, diabet de tip 2, anxietate, depresii, insomnii. Pentru a fi sigura ca iti faci somnul cum trebuie, imparte responsabilitatile, macar acasa, daca la serviciu nu se poate. Stabileste-ti un orar de somn si tine-te de el. Nu ar fi rau ca inainte de culcare sa iti faci cateva ritualuri de rexalare: baie calda, sa le citesti povesti copiilor, sa asculti muzica de relaxare.

Greseala #9: Au prieteni cu obiceiuri nesanatoase

Daca ai un prieten cu obiceiuri nesanatoase, mai devreme sau mai tarziu vei incepe sa-i copiezi stilul de viata. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Harvard, daca ai un prieten apropiat care nu are grija de sanatatea sa, sansele ca si tu sa incepi sa faci la fel sunt de 57 %, iar daca prietenul este de acelasi sex, sansele cresc la 71%.

Te mai poate interesa: 5 greseli majore care te impiedica sa ramai insarcinata

Greseala #10. Conduc cu ferestrele deschise

Sa conduci cu ferestrele deschise la masina este o greseala la fel de mare ca fumatul. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din California, daca ai ferestrele inchise si folosesti aerul conditionat respiri doar 6% din aerul poluat din trafic, daca insa mergi cu ferestrele deschise ajungi sa respiri 45% din aerul de afara.

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version