Sfatulparintilor.ro

7 aditivi alimentari din fast-food. Iata cum ajungi sa-i consumi

Traim intr-o lume in care toate sunt facute pe repede inainte, doar e secolul vitezei, nu? Nu mai avem timp sa ne vedem cu prietenii, nu mai avem timp sa ne facem treburile, nu mai avem timp sa facem miscare, nu mai avem timp sa gatim. Este mult mai comod sa dai fuga la fast-food-ul din colt care te imbie cu preparate care mai de care mai apetisante, fara sa iei in calcul aditivii alimentari. Pare ca faci economie de timp, insa uiti un aspect foarte important pentru tine: sanatatea ta.

Iata 7 exemple de aditivi alimentari din fast-food pe care ii poti consuma, asa cum sunt ei prezentati de listverse.com.

1. Dioxid de sulf (E220)

Este folosit pe post de “inalbitor”, pentru a preveni innegrirea produselor. Poate fi intalnit in legume si fructe, precum si in bauturi. Acest conservant distruge vitamina B1 din organism. Au fost inregistrate pana acum 12 decese, in cazul unor persoane alergice la aceasta substanta.

2. Nitrati

Sunt folositi in general pentru branzeturi si preparatele din carne, pe post de conservant, dar si pentru a adauga un plus de gust si de culoare produselor. Efectele adverse ale consumarii pe termen lung a produselor care contin nitrati: dureri de cap, inrosirea fetei, dificultati in oxigenarea sangelui.

Citeste si: 9 aditivi alimentari de care ar trebui sa te feresti

3. Celuloza

Daca vine din fructe si legume, este sanatoasa, are fibre si este un bun substituent pentru faina si ulei. Insa pudra din celuloza folosita la prepararea topping-urilor, dressing-urilor, siropurilor de fructe si chiar a branzeturilor este realizata din tratarea cu diverse substante, unele acide, a “pulpei” de… lemn.

4. Dioxidul de silicon (E551)

Acest compus este folosit la prepararea carnurilor. Aparent, consumarea lui nu are efecte secundare, insa daca te gandesti ca acelasi compus este folosit si la prepararea sticlei si a betonului parca nu ti se mai pare atat de comestibil, nu-i asa?.

5. L-cisteina (E920)

Acesta este un aminoacid care ajuta “afanarea” produselor de patiserie si panificatie. Acestea au un aspect pufos, iar substanta contribuie si la pastrarea aromelor.

6. Tert-butil-hidrochinona (E319)

Este un antioxidant care se gaseste in snaks-uri. Doza maxima recomandata in alimentatie este de 0,02%, insa 5 grame din aceasta substanta te pot omori.

Nu rata nici: Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari

7. Sulfat de amoniu (E517 )

Distribuit de companiile producatoare de substante chimice, acest compus este utilizat in panificatie pentru a ajuta drojdia sa creasca. Sulfatul de amoniu mai este folosit la ingrasaminte, la stingerea incendiilor si la fabricarea bombelor, pana la urma si unele produse de tip fast food sunt adevarate bombe alimentare.

© Prometeus | Stock Free Images

Exit mobile version