Sfatulparintilor.ro

Spanac pentru copii. Cea mai gustoasa reteta de spanac pentru copii

spanac pentru copii - sfatulparintnilor.ro - pixabay_com - spinach-1665396_1920

Spanac pentru copii. Marea majoritate a copiilor refuza sa manance spanac. Pur si simplu, nu agreeaza gustul, mirosul, aspectul sau. Nimic din ceea ce este legat de spanac nu le face placere.

Insa spanacul este un aliment extrem de important in dezvoltarea sanatoasa

a copiilor. El contine multe vitamine: A, B1, B2, B12, C, acid folic, aminoacizi, glucide si lipide. In plus, are o multitudine de saruri minerale: fosfor, magneziu, calciu, sulf, potasiu, zinc, cupru, mangan, iod si fier in cantitati considerabile.

Iata, deci, de ce nu trebuie sa ne dam batuti in fata refuzului sistematic al celor mici de a consuma spanac si sa venim cu retete interesante de spanac pentru copii.

Mai jos va propunem cel mai gustos mod de preparare a spanacului, credem noi, care a functionat in cazul copiilor nostri.

Spanac pentru copii. Ingrediente

2 kg spanac,

2 legaturi mari de ceapa verde,

2 legaturi mari de usturoi verde,

1 lamaie,

jumatate pachet de unt,

ulei de masline,

sare,

2-3 linguri pasta de rosii de foarte buna calitate.

Spanac pentru copii. Mod de preparare

In primul rand, cand alegeti spanacul in piata, orientati-va catre cel cu frunzele mici, supranumit si “spanac baby”. Este cel mai fraged si are gustul cel mai bun. Curatati-l de codite, apoi spalati foarte bine frunzele, in mai multe

ape. O data spalat si curatat, puneti o oala cu apa la fiert; cand apa clocoteste, opariti frunzele de spanac, atat cat sa se inmoaie, fara sa le tineti prea mult in apa clocotita; scoateti spanacul intr-o strecuratoare. Apa in care l-ati oparit n-o aruncati. Cand spanacul s-a scurs, incepeti sa-l tocati foarte marunt cu cutitul, pana obtineti aspectul de piure.

Incingeti intr-o cratita putin ulei de masline cu un sfert de pachet de unt.

Cand untul s-a topit, puneti la calit toata ceapa si usturoiul verde, tocate marunt. Poate vi se va parea o cantitate prea mare de verdeata, insa, stati linistiti, nu este

. Ca sa evitam prajeala sau rumenirea, nocive si pentru adulti, dar mai ales pentru copii, adaugati la calire doua-trei linguri din apa in care a fiert spanacul. Apoi adaugati spanacul gata tocat, impreuna cu alte cateva linguri de zeama – nu foarte multa, ca sa nu devina apos. El trebuie sa ramana in stadiul de piure bine legat. Nu trebuie gatit exagerat de mult, mai ales ca spanacul este foarte fraged. Cand este gata, adaugati doua sau trei linguri de pasta de rosii, zeama de la jumatate de lamaie si restul de unt; la sfarsit, sare, atat cat decideti ca este
necesar. Mai dati intr-un clocot, apoi stingeti.

In cazul nostru, a functionat intr-o proportie foarte mare. Daca totusi acest gust nu-i convinge pe copii, incercati sa amestecati o lingura de spanac astfel gatit cu o lingura de piure de cartofi. Este un alt “pont” care ar trebui sa dea rezultate, pentru ca gustul acestei combinatii este foarte bun. Mai puteti amesteca spanacul si cu un galbenus de ou fiert ceva mai moale.

Sigur, inainte de masa, le puteti impartasi inclusiv peripetiile lui Popey Marinarul!

Te mai poate interesa: Detoxifiere: salata de spanac cu grapefruit

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version