Sfat Gradinite
Sfatul Parintilor

Stiri

Castigator concurs Himalaya: Serbarile de la gradinita copilului tau iti pot aduce premii frumoase

Logo Himalaya Herbal Healthcare

Este vremea serbarilor de Craciun la gradinita. Prilej de bucurie, dar si de emotii, atat pentru copii cat si pentru parinti. Cu ocazia Craciunului, Sfatgradinite.ro si Prisum Himalaya te invita la concurs. Vorbeste despre serbarile de la gradinita copilului tau si spune ce ai vrea sa schimbi la la ele si poti castiga un pachet de produse naturale oferite de Prisum Himalaya.

 

Cand se desfasoara concursul

Concursul se desfasoara in perioada 16-23 decembrie 2015.

 

Ce castigi

Poti castiga unul dintre cele 10 premii (un pachet de produse naturale marca Himalaya) oferite de Prisum Himalaya. Un pachet contine: Sapun hidratant pentru copii, Balsam hranitor pentru buze, Crema pentru uz general, Pasta de dinti Ingrijire completa.

 

Concursul s-a incheiat! Castigatorii sunt: laly86, Ficea Adina, Rosu Radu Cristian, VeronicaA, Ladunca Ionelia, dogaru florentina, ryta, Mihaela Nitu, Ophelia, Paula Tanasescu

 

Felicitari tuturor!

 

Cum participi la concurs

Vino pe Sfatgradinite.ro in perioada 16-23 decembrie 2015 si raspunde la intrebarea de mai jos, in zona de comentarii a acestui articol.

Vorbeste despre serbarile de la gradinita copilului tau si spune ce ai vrea sa schimbi la la ele.

 

Cand se afiseaza castigatorii

Castigatorii se afiseaza joi, 23 decembrie 2015, in acelasi articol care anunta concursul. Vor fi premiate cele mai inspirate si originale 10 raspunsuri.

 

Succes tuturor!

 

 

REGULAMENT CONCURS
1. Concursul Serbarile de la gradinita copilului tau iti pot aduce premii frumoase este valabil in perioada 16-23 decembrie 2015.

  1. La concurs poate participa oricine cu varsta peste 18 ani care posteaza raspunsul in zona de comentarii a acestui articol. Chiar daca un user va posta mai multe comentarii, se va lua in considerare unul singur.
  2. Nu se acorda contravaloarea premiilor. Se acorda 10 premii oferite de Prisum Himalaya, respectiv cate un pachet de produse naturale marca Himalaya.
  3. Castigatorii vor fi selectati de echipa redactionala si de management a www.sfatulparintilor.ro, in functie de propria sa apreciere cu privire la calitatea si originalitatea raspunsurilor participantilor.
  4. Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 24 decembrie 2015 in cadrul aceluiasi articol care anunta concursul.
  5. Organizatorii concursului Serbarile de la gradinita copilului tau iti pot aduce premii frumoase sunt S.C. EVALUARI IMOBILIARE SRL (detinatoarea www.sfatulparintilor.ro) si Prisum Himalaya.
  6. Castigatorii pot intra in posesia premiului dupa cum urmeaza:

Toti castigatorii sunt  obligati sa contacteze departamentul de marketing la adresa office@sfatulparintilor.ro, pentru a revendica premiul prin: mentionarea premiului, numelui, prenumelui, numarului de telefon si a adresei la care va fi trimis premiul. Numele si prenumele, precum si adresa de mail trebuie sa fie aceleasi cu cele completate pe site, in momentul postarii comentariului. Daca in termen de 7 zile calendaristice de la data afisarii pe site castigatorii nu-si revendica premiul, acesta va fi anulat.

  1. Premiile se vor transmite pe teritoriul Romaniei prin intermediul sponsorului la adresele completate de acestia in mailul de revendicare a premiului, in termen de 30 de zile lucratoare de la data trimiterii datelor pe mail catre sponsor.
  2. Prin inscrierea la acest concurs esti de acord cu prevederile regulamentului promotiei si de asemenea esti de acord sa intri in baza de date a www.sfatulparintilor.rosi sa primesti materiale informative prin e-mail prin newsletter. Siteul www.sfatulparintilor.ro se obliga sa respecte toate drepturile conferite de legea 677/2001 (drept la informare, acces, interventie si opozitie asupra datelor), iar la cererea ta explicita, la adresa de mail office@sfatulparintilor.rose pot actualiza sau sterge datele tale personale din baza de date.
  3. In cazul in care, in urma trimiterii datelor castigatorilor, se constata ca sunt mai multi useri cu aceeasi adresa (sau useri inregistrati cu acelasi IP la calculator), organizatorul concursului isi rezerva dreptul de a trimite premiul la un singur user, celelalte premii urmand a fi reportate catre alti useri.

Cuvinte cheie: ,

Gradinita

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100

Comentarii (68)

  1. Maria Grigore spune:

    Serbarile de la gradinita ne aduc multa fericire si multe lacrimi in ochi. Fac parte din categoria celor multumiti de serbarile copiilor pentru ca au fost chiar ca niste spectacole minunate!
    In primul rand fiecare copil a avut un rol bine invatat, un locusor bine stabilit intocmai dupa o regie. am avut si coloana sonora. Pentru ca optional am facut dans si engleza fiecare din doamne si-a inserat in serbare cate un mic moment, un mic dans, de sezon si cate o poezioara scurta in engleza.
    Copilasii au avut mereu costumatii frumoase conform temei serbarii, fie printese, printi, fie elfi, mosi. si acum imi dau lacrimile cand ma gandesc la serbarile trecute si astept cu emotie serbarile actuale!
    Noroc cu inregistrarile video pentru ca pot revedea minunatele serbari!

  2. Cristina Popescu spune:

    Mie imi plac foarte mult serbarile de la gradinita ale lui Alex. Ele sunt tematice: festivalul toamnei, serbarea de Craciun, serbarea de ziua mamei si serbarea de sfarsit de an. Este o placere sa-i vezi pe copii cum recita cu emotie rolurile si cum sunt costumati in diferite personaje. In primul an de gradi, in grupa mica, nu am avut o serbare de Craciun propriu-zisa, ci o activitate copii-parinti. Am lipit impreuna cu Alex un colaj cu motive de iarna. In serbarea din vara a avut un rol despre cum sa ne spalam si sa ne ingrijim. In grupa mijlocie, la serbarea de iarna a fost om de zapada, i-a placut foarte mult rolul si i-a palcut cum colegii se prefaceau ca il construiesc pe el din zapada. In vara, a fost fluturas si era incantat de aripile lui albastre. Anul acesta, am mai crescut si Alex a fost colindator, imbracat in costum national. Doamnele educatoare fac niste serbari foarte frumoase, de care nu te plictisesti, cel putin eu. De fiecare data ma emotioneaza rolurile copiiilor. La baiatul cel mare, Andrei, am fost la serbare doar in clasa 0 si clasa I. Mi-as fi dorit sa il vad si pe el intr-un rol.

  3. Picincu-Hobjila Viorica spune:

    Intotdeauna m-au emotionat pana la lacrimi serbarile de la gradinita, vazand strumfii cum se straduiesc sa spuna totul dintr-o „rasuflare”, cu ochisorii curiosi cercetandu-l neincetat pe Mos Craciun…doamnele educatoare pline de emotie (dar stapanite nemaipomenit de bine), dandu-si interesul pentru ca totul sa decurga ca la carte, exact cum s-au pregatit :). Nu as schimba nimic.

  4. Geta Alexiu spune:

    Nu m-au incantat niciodata serbarile de la gradinita din simplul motiv ca nu-mi place sa vad copii plangand atarnandu-se de parinti si refuzand sa-si spuna cele cateva cuvinte pe care ar fi trebuit sa le retina. Urmeaza apoi plansete si parinti alergand sa le dea apa sau eventual ceva de mancare. In primul rand cred ca ar trebui schimbata atitudinea noastra, a parintilor. Ar trebui sa intelegem ca prin „grija” excesiva deranjam ceilalti copii care asteapta cu nerabdare sa incante parintii si educatorii cu cantecelul sau dansul lui. Urmeaza apoi sa vina Mos Craciun. Il asteptam cu emotii mari, dar ce facem cand cadoul pe care il va primi copilul nostru este o jucarie pe care o are deja acasa?! Dragi parinti ideea ca toti copiii trebuie sa primeasca acelasi cadou, indiferent ca il mai au sau nu, doar ca sa nu se certe intre ei, poate aduca multa suferinta unora. Nu am imbratisat niciodata aceasta idee, iar anul acesta s-a intamplat exact asa cum nu mi-am dorit. Din fericire totusi, doar jumatate din cadoul primit de la Mos il mai aveam acasa, asa ca si fetita mea a avut un mic motiv de bucurie. Dar daca nu se intampla macar asa, atunci dragi parinti ati fi inteles vreodata ce ar fi fost in sufletul copilului meu? sau poate nu va intereseaza ca nu erati voi in aceasta situatie… Daca fiecare copil ar primi ceea ce si-ar dori el cred ca bucuria ar fi foarte mare, sa nu uitam ca nu toti copiii sunt la fel si nu au aceleaasi preocupari. Am auzit o doamna educatoare care a procedat exact asa cum as fi facut si eu: a deschis o lista pentru Mos Craciun si fiecare copil a trecut acolo dorinta lui. Cand au primit darurile toti erau fericiti pentru ca Mosul le indeplinise dorinta. Din pacate noi adultii analizam lucrurile doar din punctul nostru de vedere, uitand ca toate acestea se intampla de fapt pentru copii si trebuie sa le vedem asa cum le vad ei de fapt. In plus, fiecare copil este unic, cu dorintele si nevoile lui!

  5. Ardelean Ioana spune:

    Intotdeauna serbarile aduc multa bucurie, emotie si multe lacrimi de fericire pe chipul nostru al parintilor… inima mie coplesita când imi aud copilul recitand poezia, când il vad dansând… si emotionata când aud ca mai uita cate un vers si mai calca fetitele pe picior…se vede multa straduinta din parte educatoarelor si le acorda atentia necesara copiilor pentru a face serbarile din ce in ce mai frumoase… sunt mandra de cei care se ocupa de copii…

  6. lina alex spune:

    Noi miine avem serbarea de Craciun, dar referindu-ma la cea de anul trecut, pot sa spun ca doamnele educatoare au realizat o serbare draguta si nu lunga (a fost prima serbare cu parintii). Anul trecut au fost 2 parinti care au stat cu copii la serbare (in semicercul copiilor, nu in public), deoarece acei copii plingeau, lucru care nu e ok deoarece si restul de copii ar fii vrut sa stea cu parintii.

  7. Clara spune:

    Serbarile de la gradinite si scoli sunt prilej de bucurie. Copiilor le place sa fie impreuna cu atat mai mul cand vine si Mos Craciun. Se bucura impreuna de daruri, rad impreuna si ne bucura sufletele cu voiciunea, cu zambete lor…

  8. Otilia Cristina Dontu spune:

    Imi aduc aminte cu placere de serbarile copilului meu. De forfota care exista in perioada ei, de emotia copiilor, a educatoarelor. Acum, fetita mea este la adolescenta, are 15 ani, si isi aduce aminte cu nostalgie de acea perioada.

  9. Aloman Adriana Valentina spune:

    Chiar astazi am avut serbarea de Craciun la Gradinita Nr.2 din Slobozia a fost foarte frumos si emotionant chiar mi-au dat lacrimile de emotie si in acelasi timp de bucurie a venit si Mos Craciu a oferit cadouri tuturor copiilor Doamna educatoare a fost la fel de emotionata ca si copii dar a iesit foarte frumos Multumim Doamnei educatoare pentru organizare si copiilor care s-au descurcat de minune si multumesc bunului Dumnezeu pentru ca m-a binecuvantat si mi-a daruit o fetita minunata si desteapta

  10. Matei Gabriela spune:

    Baiatul meu a avut mereu doamne educatoare care au stiut sa organizeze serbari minunate. Nu as schimba nimic,poate ar trebui o sala de festivitati pentru asemenea serbari, nu in calasa deoarece este neancapatoare

  11. Doina Radu spune:

    Plină de emoție și lacrimi m-a găsit fiecare serbare sau alt eveniment legat de copilași. Aceste serbări care au teme bine definite și costumații pe măsură sunt extraordinar de apreciate atat de părinți, cat și de copii. Doamnele educatoare cu infinita lor răbdare, împart din darul lor fiecărui copil în parte. Eu apreciez din suflet întreaga lor dăruire și pricepere, capacitatea infinită de a se adapta fiecărui copil, pentru că sunt mulți și diferiți. Nu cred că aș avea ce schimba, din ce am văzut în cazul Grădiniței fiicei mele.

  12. Lazar Adrian spune:

    Mi-ar placea ca la serbarea de la gradinita de Craciun sa fie mai multa atmosfera, copii sa invete colide si sa le cante, iar statul sa se implice mai mult si sa le ofere jucarii in dar.

  13. Anca L. spune:

    Serbarea de Craciun 2015 de la gradinita va fi prima pt noi 🙂 Ne dorim sa fie o atmosfera calda, copii sa fie incantati de Mos Craciun si mai ales de ce are in sac pregatit pt ei. Copii sa fie imbracati tematic, sa colinde, sa danseze. Ar fi interesant ca educatoarea sa le citeasca despre cum a luat nastere Mos Craciun, unde isi are originile si cine sunt ajutoarele lui. Copii ar putea interpreta o sceneta usoara cu magii si nasterea lui Iisus.
    Succes tuturor!

  14. Ioana H. spune:

    Imi plac serbarile copiilor de la gradinita, copii sunt emotionati ies putin din rutina zilnica, se schimba decorul in sala lor. Fetita mea , Maria (grupa mijlocie) abia asteapta serbarea, se pregateste, repeta poezia, cantecele. Imi place ca tot repetand pentru serbare in general copiii invata si celalte roluri, ale celorlalti copii.

    Am observat insa faptul ca multi copii nu vorbesc corect, ori sunt rrrr-iti ori sunt sssss-iti, ceea ce pentru un copil de 4, 5 ani mi se pare ca nu este ok. Comparativ cu serbarile baiatului care acum este la scoala, acum sunt intr-o grupa mult mai multi copii care nu vorbesc corect. In urma cu 4 ani la gradinita baiatului era un logoped care se ocupa de copii, o data sau de doua ori pe saptamana, acum la aceeasi gradinita unde e si fetita nu mai exista logoped.
    Un alt aspect pe care l-am observat: Copii de acum nu mai au rabdare sa stea linistiti pana se termina serbarea, multi nu vor sau nu stiu poezia, plang, se duc la parinti si adio serbare. In rest serbarile sunt cam la fel in fiecare an, cantece poezii,etc

  15. laly86 spune:

    Pentru noi a fost prima serbare,am avut emotii,stiam ca stie poeziile,stiam ca doamnele educatoare se ocupa de copii,eram nerabdatori sa ne vedem copilul si cred ca toate emotiile noastre au fost transmise copilului pentru ca a plans in mare parte si poezia a zis-o printre lacrimi ,m-am abtinut sa plang dar l-am incurajat ,in tot acest timp am stat langa el ,sa nu se simta singur,poate asta as schimba …parintii sa fie mai aproape de copil,chiar langa ei sa se simta in siguranta ci nu inconjurati de oameni pe care ii vad pentru prima data…emotia acestei serbari cu siguranta ne va coplesi de fiecare data cand vom vedea inregistrarea serbarii.

  16. Miron Ioana spune:

    Orice serbare este bine venita… de ce sa criticam cand stim ce greu este sa lucrezi cu copi mici mai ales la o varsta asa de frageda, cand stii ce mult este de lucru la o serbare. Eu le felicit pe toate educatoarele din toata tara pentru rabdarea care o Au si pentru serbarile cu Mos Craciun.

  17. Dumitrescu Claudia spune:

    Serbarile de la gradinita sunt cele mai frumoase si cele care vor pune o mare amprenta pe anii ce vin!
    De la acestea nu poate lipsi nimeni,nu au voie!! Copilul trebuie sa vada si sa simta ca parintii ii sunt alaturi in cele mai frumoase si pretioase momente ale copilariei lor!
    Cand se apropie momentul serbarii atat parintii cat si copii dar si cadrele didactice cred ca sunt foarte emotionati si nerabdatori ,mai ales parintii sa si vada copilasul dulce spunandu si poezia si imbracat frumos intr un personaj haios! Fetita noastra este la ultima serbare la gradinita ,de la anul schimbam treapta.
    In fiecare an a fost frumos si bine organizat de catre Doamnele educatoare cat si de noi ca am ajutat si tot ce s a putut , ca sa iasa totul perfect. Nu uitam nci de poze si filmare, va fi foarte placut cand le vom revedea peste ani!

  18. Mioara Caloeanu spune:

    Am participat cu placer la serbarile de la gradinita ale copiilor mei. Au invatat poezii tematice, am cautat sa ne costumam in functie de tema serbarii, este un moment de comuniune cu copilul tau. Ma emotioneaza pana la lacrimi atunci cand recita poezia, emotia subtila din glasul copilului, dansurile pe care le fac micile perechi, ochii atintiti sa vada unde e mama si tata sau bunica.
    Imi place cum comunica si se coordoneaza parintii pentru a-si ajuta copii si pe Dna educatoare.
    Dar cel mai dragut moment este la serbarea de Craciun cand il asteapta pe Mosu, si se aud susotind: A venit!

  19. nastasiu geanina spune:

    Serbarile copiilor sunt mereu un motiv de bucurie si mandrie pentru mine. Faptul ca vad puiutii plini de emotie,plini de verva,imi umple mereu sufletul de bucurie. Ceea ce as vrea sa schimb: desi este mereu fotograf angajat sa imortalizeze momentele acestea speciale si sa filmeze,mereu se gaseste cate un parinte sa se bage in fata tuturor sa faca el poze cu telefonul sau camera foto proprie. Copilasii sunt distrasi agitati din aceasta cauza….

  20. Murarasu Oana-Nicoleta spune:

    La serbarile copiilor as schimba faptul ca unii parintii exagereaza cu cadourile si aduc prea multe. Poate ceilalti parinti nu au posibilitati sa aduca atat de multe. Si nu sunt de acord cu cadourile pentru educatoare care sunt deja platite.

  21. Miron Maria Geanina spune:

    Serbarile si spectacolele sustinute de scoala, cu ajutorul micutei mele, sunt cele mai frumoase momente ale vietii ei de scolarita! Va tine minte mult timp replicile, reuseste sa citeasca mai mult datorita rolurilor care ii sunt oferite si se bucura de fiecare data cand o aplauda cineva, simte si ea bucuria pe care o transmite! Singurul lucru care ar putea fi schimbat in cadrul serbarilor este legat de putinele materiale puse la dispozitie de catre scoala, de obicei noi suntem cei ce pun bani,cumpara materiale, boxe, costume si altele necesare organizarii unor evenimente de genul, dupa care le lasam mostenire urmatoarei generatii! Serbarile si activitatie extrascolare sunt cele care aduc un plus de veselie in viata copilasilor nostri!Sa aveti grija de ai dv, ei reprezinta viitorul si bucuria noastra!

  22. Ficea Adina spune:

    Serbarile dupa mine sunt unele dintre cele mai memorabile intamplari din viata unui copil.
    Ele pot fi de mai multe feluri in functie de tematica…
    Pentru mine personal era o oroare serbarea de Craciun spre exemplu pentru ca toti copiii aveau cadou si eu nu aveam pentru ca tatal refuzea sa puna bani. Deasememea nu ma lasa sa invat orice poezie.
    Timpul atrecut si am devenit mama a doi baietei de gradinita care iubesc serbarile stiind ca la final vor dansa sau vor primi cadouri dupa caz.
    Cel mai mult la o serbare imi place ca fiecare copil are cate ceva de facut si asa contribuie la un tot unitar ce se dovedeste a fi o amintire memorabila pana in viata de adult.
    Imi place ca doamna educatoare introduce dansul, dar si momente vesele interactive in scenariu pentru a face momentul mai placut.
    As schimba unele poezioare si cantecele cu tenta comunista , dar si spatiul in care se desfasoara.
    As dori ca la Serbarea de Craciun prin lege sa se ofere cel putin celor din gradinite un cadouas de 5 lei macar, pentru ca exista copilasi care nu primesc nicimacar o portocala si raman tristi si cu amintiri urate.
    Le doresc tuturor copilasilor si parintilor Sarbatori fericite ! si va urez un calduros La multi ani !

  23. Ficea Walter spune:

    Una dintrositor dupa e primele mele amintiri legate de un colectiv sunt cele legate de o serbare de la gradinita !
    Am doi baietei: unul de cinci ani si unul de trei ani ambii in gradinita !
    Imi place sa ii insotesc la gradinita astfel retraiesc propriile amintiri.
    Insa nu imi place faptul ca doamnele educatoare aleg un program mult prea lung si obositor pentru un copil de 3 ani care trebuie sa stea ca sfintisorul timp de o ora.
    Imi place insa bucuria de pe chipul copiilor si nerabdarea cu care asteapta serbarea.
    Sarbatori fericite !

  24. Ficea Olimpia spune:

    Am 6 nepotei si am fost la mai multe serbari.
    Cea mai nematerealista serbare pentru copii mi se pare cea cu ocazia zilei de 8 martie. Atunci copiii nu primesc nimic asa ca sunt mult mai relaxati si multi mai concentrati asupra programului.
    As schimba modul in care se petrece strangerea de bani pentru cadoul educatoarelor la unele gradinite.
    Stiu ca am refuzat sa dau bani pentru cadou unei nepotele si am fost privita cu alti ochi atat in colectivul de parinti si bunici cat si de insasi doamna, dupa ce primise lista cu celor ce au contribuit la cadou.
    Ce imi place cel mai mult la o serbare e ca fiecare copilas isi da interesul sa isi faca partea lui de scenariu si la sfarsit iese un mini-film al vietii lor minunat….

  25. Caragui Valentin spune:

    Nu am fost la prea multe serbari insa cel mai mult urasc sa privesc momentul in care unii copii nu primesc nimic, iar atii primesc mult prea multe.
    As sfatui doamnele cat si parintii sa ajunga la un consens: ori are toata lumea cadou la fel , ori nu are nimeni la gradinita pentru ca micutii sa nu se simta discriminati si diferentiati.
    Ce imi place cel mai mult e faptul ca fiecare pitic este pus in valoare prin aptitudinile sale si laudat si apreciat de intregul colectiv….

  26. BORS IOAN spune:

    Gradinita spatiul inocentei divine,prilej de bucurie si amintire a anilor copilariei trezeste de fiecare data,mai mult cu ocazia organizarii unor manifestari cultural-distractive,sentimente de exuberanta si bucurie in sufletul nostru…

  27. Rosu Radu Cristian spune:

    Serbarile, atat de asteptate de cei mici, dar si de cei mari. Toate au farmecul lor. Copiii, frumos costumati, plini de emotie, colinda, danseaza si isi spun poeziile. Parintii aplauda, filmeaza, fotografiaza si au lacrimi in ochi. Totul pentru un moment magic si o frumoasa aducere aminte. Asa am fost si noi candva…
    Aceasta e partea frumoasa. In cealalta parte sunt discutiile pe la colturi, vesnicile nemultumiri. Ca toate costumele costa prea mult, ca se puteau folosi cele din anul precedent. Ca nu trebuia sa se mai plateasca om care sa filmeze, ca doar fiecare isi filmeaza propriul copil. Ca nu mai era cazul de Mos Craciun, cu atat mai putin de Craciunita. Ca parca nu mai e voie sa se stranga bani pentru doamna. Ca mai bine se organiza serbarea in alta sala, ca aceea e prea departe. Ca un copil a primit in sceneta un rol in care spune doar doua vorbe. Ca in cadoul copilului sunt prea multe dulciuri sau…prea putine. Oare unde nu sunt carcotasi?
    Uitati de asemenea comentarii! Bucurati-va, traiiti un moment de neuitat si lasati si copiii sa se bucure! Sa simta magia serbarii! Magia Craciunului!
    Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca bucuria Craciunului prin speranta, emotia Craciunului prin dragoste, spiritul Craciunului prin pace!

  28. Adriana Feraru spune:

    Serbările sunt prilej de bucurie, atât pentru copii cât și pentru părinți. Iar Sărbătoarea Crăciunului este specială, copiii așteptând cu nerăbdare cadourile Moșului. Îmi place organizarea dnelor educatoare, n-as schimba nimic aici, dar ar fi ideal ca părinții să stea în liniște să urmărească spectacolul, fără să vrea să fotografieze/filmeze fiecare moment, având în vedere ca există un profesionist angajat pentru asta.

  29. Serbarile de la gradinita ne aduc multa fericire si multe lacrimi in ochi. chiar am plans la prima serbare a puiului meu ma emotionat asa de tare incat nnu puteam sa imi stapanesc lacrimile ,a fost foarte frumos mai ales cand a aparut mos craciun si toti copii care mai de care vroiau sa i spuna poeziii pt a primi cadourile mult asteptate

  30. VeronicaA spune:

    Si la noi serbarile sunt asteptate cu drag de unii copilasi. Spun unii deoarece altii inca sunt speriati,plang, fug la mame in mijlocul serbarii ….
    Fetitei mele ii plac aceste serbari si invata cu drag cantecelele si poezioara.
    Este o bucurie pt noi parintii sa ii vedem dar si pt ei.
    Ce as vrea sa schimb nu cred ca este posibil deoarece tine de toti parintii si educatoare.
    Poate ca este vorba de o cheltuiala prea mare in vederea costumatiilor dar si a cadourilor. Cadouri pt copilasi, cadouri pt doamne, cadouri pt ingrijitoare…. Este o serbare pt copilasi si ei trebuie sa fie in atentia noastra. Nu toata lumea isi permite si are bani pt aceste lucruri…
    In plus consider ca la gradinita toti copilasii trebuie sa primeasca cadouri la fel (fetitele la fel si baietii la fel)
    Un alt lucru putin deranjant (nu ma refer la parintii fiecarui copil) este ca la serbare nu poti face o poza sau un clipulet, deoarece clasa este plina de bunici, matusi, unchi, nepoti,veri….. Consider ca la aceste serbari vin doar parintii fiecarui copil, iar rudele pot sa vada si acasa ce s-a filmat in clasa.. Asa cum procedez si eu…. Nu trebuie sa lasam coopilasii fara aer si sa provocam inghesuiala maxima.
    Ce s-ar intampla daca la fiecare copil dintr-o grupa cu 30 copilasi vin toate neamurile la serbare?
    In rest incercam sa ne bucuram de serbari si sa fim active:)
    Multumim pt concurs

  31. Lazar Andrada Hermina spune:

    Serbarile sunt momentul meu preferat. Atunci avem ocazia, noi ca parinti sa vedem cum se manifesta copilul nostru in colectivitate, cum isi poate stapani emotiile si cum face fata stresului de scena. Eu ador sa-mi vad fata cum canta si spune poezi si imi place sa vad cum se si distreaza cu colegii ei. Intradevar, unele serbari sunt mai reusite ca altele dar fiecare serbare e speciala in felul sau si nu as schimba nimic la ele.
    pupici!

  32. Costel B spune:

    Pentru noi serbarile sunt un prilej de bucurie.
    Ne pregatim cu poezioara s-o invatam, repetam cantecele, iar in ziua serbarii stralucim..
    Este o mare bucurie pt noi parintii cand ne vedem copilul cum recita, canta si infloreste de la an la an.
    Nu as schimba ceva pt ca serbarile sunt si ca un „proiect” care ii invata cum sa participe fiecare in felul lui.
    Au farmecul lor serbarile 🙂

  33. Budoiu Silvia Elena spune:

    Serbările este unul din momentele mele preferate. Fetei mele ii face mare placere sa învețe poezii scenete si cantecele pentru serbare este foarte incantata si invata numai de dragul serbarilor. Serbările de la grădiniță nu sunt o mare cheltuiala precum se spune. După mine tin sa spun ca ele sunt si vor ramane cele mai frumoase momente din viata unui copil ele aduc numai bucurie si stare de bine copiilor, desi asta se vede pe chipul lor. Doamnele educatoare au aranjat foarte bine aceste moment. Și tin sa le mulțumesc pentru asta. De schimbat nu as avea ce schimba totul decurge intr.o ambianta plăcută

  34. Serbarile sunt frumoase insa nu mi se pare ca le fac bine copiilor timizi. Am vazut mullti copiii care sunt pur si simplu ingroziti de ideea de a vorbi/dansa (de a se expune) in public. Ba multi chiar incepeau sa planga atunci cand le venea randul sa isi spuna poezia.
    Cred ca astfel de manifestari ar trebui facute in clasa, doar cu copiii si educatoarea, fara parinti sau alti spectatori.
    De asemenea, toti copiii sa primeasca aceleasi cadouri de la Mos Craciun. Acasa, fiecare ii cumpara si i ofera copilului ce vrea, ce poate. Dar e aiurea ca la o serbare un copil sa primeasca niste dulciuri si altul 10 masini, doar pentru ca parintele lui isi permite.

  35. Ladunca Ionelia spune:

    Imi plac serbarile copiilor mei. Oglindesc munca, daruirea si profesionalismul doamnelor educatoare. Personal pot spune ca mi-as dori foarte mult sa fie mai scurte, anul acesta serbarea, cu tot cu pauza de schimbat cele 4 tinute, a durat aproximativ 4 ore…. Cred eu ca este cam mult pentru un copil de 5 anisori! In rest tot respectul!

  36. dogaru florentina spune:

    Am participat la serbarile copiilor si de fiecare data am fost foarte emotionata, este un moment unic sa-ti vezi copilul in centrul atentiei recitand sau cantand o poezie. Este frumos sa vezi momentele de dans in grup sau cu parteneri, cantand in limba engleza sau germana. Dar este tris sa vezi cum copii timizi plang si alearga spre parinti, se produce un haos, caci unii parinti isi cearta copii sau altii ii rasfata prea mult. As schimba putin locul unde se produce acest eveniment pentru ca de multe ori am stat intr-un hol al gradinitei unde nu ai unde sa-ti pui hainele si trebuie sa stai cu ele in brate (alte tale si chiar ale copilului) sa ai grija de recuzita, intro aglemeratie infernala si mai mult de atat sa vezi cum parintii care apuca un loc pe scaun incepe in timp ce tu te chinui sa filmezi sau sa pozezi – ca el se ridica si atunci se strica totul…. As schimba modul de linguseala pe care parintii il constituie, cu tot felul de cadouri zilnice, saptamanale, lunare, serbari etc… numai pentru ai fi ficei/fiului bine, iar altii care nu au sunt marginalizati, as schimba si modul de a da cadouri la sarbatori (odata strang bani sa se dea in grup, dupa care mai vine si parintele cu cadoul suplimentar). La mine la fiica mea am avut surpriza sa ne ceara doamna pentru avea inspectie sa cumparam niste pernute pentru scaunele (cu mentiunea ca la sfarsitul anului) copilul isi ia acasa pernuta, dar surpriza la sfarsit doamna ne spune : acum imi iei si pernuta? deci un mod placut de a mai obtine ceva ce la noi parintii….As schimba modul de a cerci orice pentru bunastarea gradinitelor, as schimba si obligativitatea de a da bani pentru apa, sapun lichid, hartie igienica, servetele, servetele umede, spirt si multe altele pentru ca aceste lucruri sunt luate de educatoare si ingrijitoare. Asta este poate sunt prea directa dar sunt indignata de ceea ce se intampla si nu numai mie ci si altor colegi/colege de serviciu.

  37. Alexandra Constantinescu spune:

    Anul acesta am participat pentru prima data la serbarea de iarna a fetitei mele, este grupa mica la gradi, asa ca am avut niste emotii ingrozitoare. Eu, pentru ca ea era tare nerabdatoare. Mie mi se par minunate toate serbarile, imi aduc aminte de propria copilarie, si parca ma transform si eu intr-un copil odata cu prichindeii de la gradinita 🙂 Au fost senzationali toti copiii din grupa fiicei mele, asa micuti si dragalasi, fiecare cu poezioara lui si activi la cantecelele de grup, erau nemaipomenit de draguti. Iar dansul de grup, fabulos, tot respectul pentru doamnele educatoare care au avut rabdare infinita sa ii invete atatea lucruri! Iar despre costuri, zero din partea parintilor, gradinita a suportat integral toata cheltuiala, si aici ma refer la cadouri, venirea mosului si decoratiunile din clasa, iar copilul meu merge la o gradinita de stat, nu una de fite, insa pot sa spun ca sunt pe deplin multumita de tot ceea ce se intampla acolo!

  38. manescu carmen spune:

    Serbarile sunt foarte bine venite ,pe deoparte sunt competitive si iese din tiparul programului de zi cu zi pe care copilul deja la invatat , este evaluativ astfel incat iti poti vedea copilul ce poate si cat poate ,aici incluzandu-se si emotiile binenteles si nu in ultimul calificativ pentru educatoare . Eu particip de fiecare data cu emotii si cu lacrimi in ochi ,astazi avand parte de emotie la dublu ,pentru ca am fost la serbarea baietelului meu de 5 ani cu celalalt baietel de numai un an. Si nu va pot spune cat s-a bucurat cel mic ca la vazut cu fratiorul intre copii a stat toata serbarea in brate privind copii cum canta si danseaza iar cand vedea parintii ca aplauda ,aplauda si el ,cand dansau , dansa si el in brate . Mai frumos este ca in momentul cand am ajuns acasa si la auzit pe fratior cantand a inceput si el sa fredoneze o melodie cu „na na na ” era asa mandru de el . Iar de baietelul cel mare era plin de emotii constructive ,era atat de bucuros ca isi vede toata familia la serbare. Tin sa mentionez ca anul trecut fiind cel mic foarte mic nu am fost la serbare de aceea pentru noi toti au fost cele mai emotionante momente si ma bucur ca se sfarseste anul cu asemenea serbari. Cand a primit poezia , baietelul cel mare a venit si mi-a zis ca el vrea sa invete poezia pana a doua zi sa o stie. Am repetat-o de cateva ori si a invatat-o foarte bine .A doua zi a venit de la gradinita foarte mandru ca doamna la laudat ca stie poezia toata si credeti-ma ca era lunga . De aceea si la serbare , mi-a zis :mami stii ,toti colegi mei stiu rolurile dar eu am stiut-o primul „M-am bucurat cand l-am vazut atat de ambitios . De aceea pentru mine inca odata spun ca serbarile sunt competitive,evaluative si calificative .

  39. adina dumitra spune:

    Buna ziua.Am o fetita de 5.5 ani si chiar maine are ultima serbare de Craciun de la gradinita.Au inceput frumos si lin, la 2 cu cateva dansuri si venirea Mosului.Ulterior s-au transformat si in serbari mai lungi , stufoase, etc.Cum as vedea eu serbarea perfecta?
    -copii dansand, recitand, neaparat costumatii(ei se bucura mult de tot de costume, sunt extaziati), dar poezii si cantece usoare, cu rima, in tema.
    -venirea mosului care sa-i strige pe fiecare in parte, sa le dea cadoul.la noi tot timpul are loc o buluceala la sfarsit, fiecare nerabdator sa-si ia cadoul.
    Stiu ca e greu de lucrat cu copii, dar cu putina bunavointa si atentie se poate.

  40. Gurau maria spune:

    Îmi plac foarte mult serbările fetiței mele,mă emoționează până la lacrimi și nu aș schimba nimic totul e perfect cel puțin așa a fost până acum!

  41. ryta spune:

    Sarbatorile de la gradinita ne aduc aminte de copilaria noastra.Emotiile de a spune poezia,cantecelul si a juca rolul pana la capat sunt lucruri care ne raman in minte ptr mult timp poate chiar pana nu mai suntem.
    Anul acesta la grupa mijlocie am avut o serbare De craciun ca in povesti cu fulgi de nea si braduti frumos impodobiti care au dansat pe ritmuri de dans.Pe langa astea nu s-a uitat ca suntem romani si copilasii au avut un moment format de dansuri populare si strigaturi din datini.Este momentul cand fiecare parinte este cel mai mandru de copilul sau.
    Din toate astea eu as schimba doar moda care este acum de a face serbarea la o sla de joaca.Nu sunt de acord cu acest lucru ptr ca micutii nu mai sunt atenti la serbare si sunt cu ochii dupa tobogane,leagane si alte cele cate se mai gasesc la locurile de joaca.
    Serbarile de la scoala sunt momente in care uiti timp de o ora sau 2 de tot freamatul si toate problemele cu care ne confruntam zilnic.

  42. Mihaela Nitu spune:

    Ma bucur foarte mult ca ati dezvoltat aceasta tema. Banuiesc ca toata lumea este tentata sa laude aceste serbari ale zilelor noastre. Personal, mama a doi copii, unul de 4 ani si celalalt de 5 ani , consider ca serbarile zilelor noastre sunt exagerate. Se pune foarte mult accent pe o desfasurare pompoasa, care implica un cost financiar exagerat pentru parinti (costume, decor, inchiriat sala de evenimente s.m.d.). Pe langa aceste aspecte, doamnele educatoare uita ca serbarile lor au in prim plan copii de varsta frageda si duc durata acestor serbari la 3-4 ore. Sincer mi se pare inuman ca un copil de 5 anisori sa schimbe 4 tinute intr-o serbare, sa prezinte 4 poezii , fiecare de 3 strofe , cantecele si alte scenete! Poate parea ciudat ca ridic aceasta problema, dar sunt sigura ca si alti parinti se confrunta cu aspectele mentionate. Mi-as dori sa se schimbe aceste lucruri si sa nu uitam ca avem in fata copii nu persoane profesioniste, respectiv actori!

  43. tender carmen marilena spune:

    Am asistat in cateva randuri la serbarile nepotelul meu si mi se pare ca totul este facut superficial.Totul,incepand de la serbarea in sine si la bisericutele facute de mamici.Daca nu s-ar pune atata acccent pe cadourile date educatoarei,totul ar fi mult mai frumos!In plus,un spectacol mai colorat,cu mai mult dans si mai multa poezie ar fi foarte frumos!

  44. ianca violeta spune:

    Anul acesta piticul a mers pentru prima oara la gradi; asa ca am asteptat cu nerabdare serbarile. Am avut doua pana acum: Serbarea toamnei si Serbarea de iarna. Eu nu as schimba nimic la serbari, chiar sunt entuziasmata sa vad ce progres fac piticii; am fost asa de emotionata incat am inceput sa plang. Eu nu am vazut sa reprezinte o situatie stresanta pentru piticul meu, chiar a parut ca se bucura 🙂 Sigur a fost si el incercat de mai multe tipuri de emotii, dar nu cred ca reprezinta un lucru rau; dimpotriva, cred ca fac parte din dezvoltarea lui emotionala.

  45. Gyorgy Ludovica spune:

    Serbarile sunt prilej potrivit pentru copii sa se simta speciali in mediul in care isi desfasoara activitatea zi de zi (gradinita sau scoala). Noi anul acesta am fost Craciunite si a fost tare frumos. Nu ne putem plange de durata unei serbari care este in termeni normali intre1 ora si 1 ora jumatate, dar ca intodeauna sunt aspecte care se pot imbunatatii. Un lucru care as vrea eu sa-l schimb este ca totii copiii prin rotatie la serbarile din decursul unui an sa fie intr-un rol principal. Nu este normal ca aceasi fetita la fiecare serbare sa fie Craiasa, printesa sau zana. In rest ma bucur nespus de emotiile care reusesc sa le transmita copilasii la aceasta varsta, chiar daca uneori se fastacesc sunt foarte dragalasi si ne fac pe noi publicul (parintii) sa traim cateva momente de neuitat. Am invata poeziile impreuna cu fetitele mele si am trait emotia recitand in soapta la serbare cu privirea atintita in ochisorii lor pentru a prelua din emotiile lor. Ne-au colindat frumos si au avut o intalnire reala cu Mos Craciun. Pentru a imbunatatii orice lucru trebuie sa contribuim in mare parte si noi parintii, pana la urma in puterea noastra sta orice schimbare. va doresc din suflet Sarbatori fericite! si glasuri de colindatori sa fie la usa voastra.

  46. Ophelia spune:

    Serbarea reprezinta pe langa acel moment festiv de reuniune a familiei in preajma prescolarului erou si un moment al evaluarii unei activitati de durata pe care doamna/doamnele educatoare au desfasurat-o cu un scop precis. Poate putin dintre noi constientizeaza faptul ca intr-o serbare sunt stimulate, ca nicăieri în altă activitate, toate cele cinci domenii de dezvoltare psiho-fizică, iar inteligenţa emoţională şi satisfacţia reuşitei colective sunt mai mult decat evidente. Totusi, pentru unii copii, acest eveniment este unul stresant, care nu de putine ori ii marcheaza neplacut. Si aici ma gandesc la aparitia Mosului- un necunoscut batran, garbovit si cu voce ragusita- intalnire pentru care copilasii ar trebui oarecum pregatiti, astfel incat sa nu mai imortalizam lacrimi si frica, ci doar nerabdare, zambete senine si inocente de copii.

  47. Amalasunta spune:

    Serbările la care am participat au pus foarte bine în evidență copiii, dar trebuiau organizate din timp să aibă prichindeii răgaz să învețe replicile și să fie dezinvolți. Copiii pot fi actori desăvârșiți, iar noi îi cunoaștem foarte bine. Nu ar fi rău ca domnele învățătoare să apeleze la noi părinții pentru pregătirea serbărilor. Știm că este o activitate epuizantă și nu strică o mână de ajutor. Cred că ar fi surprinse câte mămici ar sări în sprijinul lor.

  48. sayyad gabriela spune:

    Serbarile au fost, sunt si vor fi un prilej de bucurie si emotie. Sunt printre cele mai frumoase amintiri care raman, chiar daca pe alocuri mai poarta mici umbre de tristeti…Nu pot uita o serbare la care am intarziat , neputand pleca de la servici, iar fiica mea isi spunea deja rolul cand am ajuns. Era murdara la gurita si in aceleasi haine in care o imbracasem de dimineata. Cu toate acestea sau poate tocmai de aceea zambesc cu lacrimi cand revad fotografia.

  49. Coconasu Raluca Ileana spune:

    De cate ori particip la serbarea baietelului meu David Andrei,4 ani, grupa mijlocie, sunt impresionata de cate surprize au pregatit, ma bucur de clipele magice pe care ni le ofera cei mici. S-au asezat linistiti, usor timizi in jurul bradului, uitandu-se curiosi in jur, cautandu-si familia cu ochiisori sclipind de incantare.
    Dupa o intrare spectasuloasa a mult asteptatului Mos Craciun cei mici ne-au cantat, dansat si interpretat fiecare rolul asa cum au stiut cu o oarecare stangacie. Si toate acestea ne-au fost oferite binenteles cu meritul doamnei educatoare. La finalul serbarii a urmat momentul mult asteptat de copii: inmanarea cadourilor de la Mos Craciun.
    Parintii si bunicii au suprins in imagini momentele care, peste ani, vor fi de nepretuit.
    Sarbatori Fericite !

  50. Durac Mihaela spune:

    Anul acesta am participat la prima serbare de la gradinita a baietelului meu.A fost foarte frumos doar ca parintii incercau sa se implice in activitati.Eu zic ca ar fi mai bine ca parintii doar sa asiste la serbare si sa le lase pe educatoare sa-si faca treaba.

  51. Cum as putea schimba ceva la serbările copilului meu? Fiecare gest, fiecare acțiune a sa sunt unice pentru mine. Primele sale poezii, cântece sau interpretări vor rămâne definitiv în memoria mea. Cum mă caută cu privirea printre atâtea alte persoane, cum mă fixează cu ochișorii, încercând sa găsească un sprijin emoțional pentru a nu uita versurile și cum aleargă fericit pentru a-l îmbrățișa la final sunt momente unice. Aceste lucruri sunt importante pentru mine la fiecare serbare, faptul ca am fost binecuvântată sa trăiesc aceste momente!

  52. Imi plac foarte mult serbarile de la gradinita ,de fiecare data ma emotioneaza pana la lacrimi cand vad acei mici copilasi imbracati ca niste ingeri si care spun cate o poezie Mosului ,imi place si perioada dinaintea serbarii cand noi mamicile trebuie sa le gasim o costumatie potrivita copilului sau costumatia care i-a fost indicata de educatoare ,toata serbarea este foarte emotionanta ,mai ales cand vine randul puiului tau ,nu ai cum sa te abtii si iti curg lacrimile de fericire pe obraz ,ce nu imi place la aceste serbari este faptul ca ,cadourile nu sunt la fel pentru toti copii ,ar trebui sa se faca ceva in acest sens deoarece sunt copii necajiti a caror parinti nu isi permit sa cumpere un cadou mai valoros sau mai bogat si copii se uita unii la altii ce primesc ,de aceea doar acest aspect as schimba la serbarile de la gradinita ,in rest totul este perfect si sunt foarte multumita de gradinita la care copilul meu este

  53. Ghita spune:

    Serbarea de la gradinita este un prilej de bucurie si legatura a parintilor cu copiii. Emotia sincera a copilariei poate fi uitata de catre parinti care privesc cu ochi critici in jur. Haideti sa lasam toate observatiile la o parte si sa ne intoarcem la emotiile propriei copilarii. Mie mi-a fost mai usor deoarece si eu am fost tot la aceeasi gradinita ca si copii mei si la fiecare serbare am incercat sa ma regasesc , sa incerc sa redescopar in fiecare coltisor al salii ceva de mult apus… chiar daca sala acum pare cu mult mai mica… Dar mari sunt performantele copiilor si bucuriile cu care pregatesc aceste momente unice: serbarile! Sarbatorile sunt cu adevarat Fericite in preajma copiilor!

  54. Anul acesta Luca, baietelul nostru de 2 ani si 6 luni a avut prima serbare de Craciun. Este un copil sigur pe el, sigur pe iubirea noastra, curajos, rasfatat, dornic de a cunoaste totul, curios si pus pe intrebat!
    Desi a fost o serbare foarte emotionanta, in care Mos Craciun a fost prezent, iar Luca l-a si pupat! 🙂 deci ca mama am fost extrem de fericita, as schimba cam tot la aceasta serbare!
    – cadru didactic care participa la acest eveniment trebuie sa cunoasca f bine programul sarbatorii;
    – Mos Craciun sa fie mai tanar si sa auda ce spun copii, sa fie mai apropiat de cei mici si sa-si faca timp sa asculte ce au de zis…cei mici
    – sa fie loc ptr toata lumea – si ptr bunici, pana la urma este si copilul lor!
    – sa pregateasca cantece si poezii, dar atat cat sa le fie pe plac celor mici, Luca iubeste sa cante …dar atat l-au obligat sa invete colinde ca nu vrea sa mai colinde; eu consider ca trebuie ptr fiecare varsta un anumit tip de cantece si poezii … pe masura varstei? nu?

  55. gaftoneanu ioan spune:

    Serbarile de la gradinita au un farmec aparte de ce au alte serbari.Tu ca parinte traiesti o emotie deosebita cind il vezi pe cel mic rostind o poezie sau cintind si dansind.E ceva unic ce nu se poate descrie in cuvinte.Daca as schimba ceva ,ma gindesc ca educatorii ,sa acorde o mai mare atentie si spre copii proveniti din fam. defavorizate,mai necajite,si sa,i ajute ca multi copii necajiti au devenit oameni de nadejde cu care astazi tara se poate mindri.

  56. Paula Tanasescu spune:

    Am avut ocazia atat sa organizez serbari, cat si sa particip la ele in calitate de parinte pe parcursul celor trei ani de gradinita si doi de scoala ai fiicei mele Eliana. Consider ca serbarile sunt utile in procesul educativ si reprezinta un moment festiv, important si emotionant pentru copii si pentru ceilalti participanti. Ingredientele unei serbari reusite sunt:
    1. Existenta unui spatiu corespunzator, o sala de festivitati suficient de mare si fara stimuli perturbatori. Serbarile desfasurate in hol, pe scari, in camere mici, la intrarea in gradinita, in spatii de joaca vor genera nemultumiri si probleme. Toti parintii doresc sa isi vada si sa isi auda copiii, este normal sa o si poata face. Eventual limitati nr. de apartinatori per copil la 2-3 si inchiriati o sala simplu decorata si dotata, cu acustica buna si destul de mare.
    2. Buna organizare – durata maxim o ora si jumatate, alternarea momentelor recitative cu muzica/dans, repetitii suficiente, sonorizare buna. Serbarile trebuie sa fie pentru toti un motiv de bucurie, nu de stres si plictiseala. Putin si bun, nu mult si mai putin bun, doamnelor educatoare/invatatoare, stim ca doriti sa va dovediti maiestria, dar e vorba de copii mici, cu o capacitate de concentrare si atentie scazuta. Si de timp, daca incepem serbarea la 6-7 seara ca sa poata veni parintii si o lungiti la 3 ore, nu veti obtine performanta, copiii sunt prea obositi.
    3. Costumele stimuleaza copiii, dar as recomanda sa fie simple, facute de parinti impreuna cu copiii, nu cumparate sau inchiriate individual (nu toti isi permit un costum de printesa de trei milioane; in plus, un copil cu o masca de plastic si un costum din poliester chinezesc arata destul de rau langa unul cu un machiaj profesionist si un costum din catifea cu cristale- ati inteles ideea, sper). Eliana mea a fost intr-un an unul dintre cei trei magi – a fost un moment special confectionarea pelerinei acasa, dintr-o draperie veche si resturi de beteala (in rest a purtat pantaloni si bluza obisnuite, ceilalti copii la fel, au avut costumatia necesara rolului jucat asigurata printr-un singur obiect sugestiv, maxim doua). Nu uitati, costumul poate fi perfect, daca rolul nu este bine jucat, tot degeaba, in plus invatam copilul ca doar aparentele conteaza. Si atentie, este posibil ca un copil sa performeze mai slab sau sa refuze sa mai participe daca joaca mereu rol de vrajitoare/personaj negativ/animalul cel mai mic iar colegul lui este mereu print/erou din desenele animate/leu – este bine sa diversificam rolurile interpretate de un copil si sa permitem tuturor sa joace la un moment dat rolul cel mai ravnit de copiii din clasa. Si ar fi bine sa subliniem si contributia, deloc neglijabila dar usor de uitat, a celor care au alte aptitudini decat cele de actor. Am avut candva un elev care nu putea vorbi in public deloc si initial a refuzat sa vina la serbare, dar care a facut cele mai frumoase decoruri (un castel din carton, a lucrat doua zile la el), laudate si in final aplaudate de toti copiii si parintii.
    4. Cadourile trebuie sa fie toate la fel pentru toti copiii, sau deloc. Daca optam pentru cadouri, sa fie simbolice si potrivite tuturor – ceva ieftin, natural, traditional, original….copiii se bucura si de un globulet, si unii cer Mosului doar o minge. Pot fi fericiti si fara iPhone:)
    5. Buna comunicare si cooperarea dintre gradinita/scoala, cadrul didactic si parinti. Toti pot contribui la buna organizare si derulare a serbarii. Uneori neasteptat – un parinte poate asigura sonorizarea, altul filmarea sau decoratiunile, altul poate juca un rol sau aduce o prajitura. In loc sa repete educatoarea rolurile 5 ore pe zi timp de o saptamana, o poate face doua ore si restul parintii acasa. Economisiti bani si motivati oamenii implicandu-i. Instruiti si copiii si parintii, ca toti sa se comporte corespunzator si toata lumea sa fie multumita.

  57. Sasarman Amalia spune:

    Serbarile de la gradinita sunt incarcate de emotii, de fericire, dar sunt si prilej de nemultumire . Doamnele educatoare prezinta diverse scenete in care copiii au roluri. Ei bine, aceste roluri starnesc multe nemultumiri si controverse:
    – de ce este nevoie de costume speciale pe care ori le cumperi, ori le inchiriezi- la preturi deloc mici si nu mai faci nimic cu ele dupa aceea;
    – de ce a trebuit ca fetita X sa fie „printesa”? „a mea ” nu e destul de frumoasa/desteapta/ dulce…”
    – de ce canta numai baietelul Y? „al meu” nu are voce/charisma/ …”?
    – de ce?…
    Apar multe astfel de discutii ,iar parintii, evident, sunt impartiti in doua tabere.
    Propunerea mea ar fi sa se renunte la aceste scenete si serbarea sa fie constituita doar din cantece, unde copiii canta toti in cor si poezii, unde fiecare copilas sa aiba de spus cateva versuri. Iar in ceea ce priveste tinuta sa fie „libera”, pentru ca ei, copilasii, sa se simta in largul lor, nu incorsetati.
    Este parerea mea, chiar daca fetita mea a fost si printesa, si zana , a si cantat si a dansat…Dar ii inteleg si pe parintii aflati de cealalta parte a baricadei.

  58. Berdei Valentina spune:

    Consider ca orice serbare şcolară este o sărbătoare, atât pentru elevi cât şi pentru dascălii lor, şi nu în
    ultimul rând, pentru părinţii elevilor. Pregătirea unei serbări este un excelent prilej de a pune în
    valoare imaginţia şi creativitatea fiecăruia – elev sau profesor.Organizarea unei serbări şcolare poate fi şi un prilej de atragere a elevilor spre lectură. Dintre elevii care vor juca mici roluri în serbările şcolare se vor
    ridica actorii, poeţii şi dramaturgii de mâine.
    Imi place ideea ca fiecare elev sa poata face propuneri în legătură cu repartizarea rolurilor sau realizarea decorurilor, a costumelor. Astfel elevilor li se va stimula creativitatea, talentul, le va solicita imaginaţia şi inteligenţa.

  59. Stanila Daniela spune:

    Serbarile de la gradinita sunt prilej de bucurie pentru copii,parinti si bunici si dascali.Toti doresc ca totul sa iasa perfect,de aceea uneori lucrurile simple,pline de gingasie ,emotie,daruire se pierd in freamatul alergarii dupa cadouri,haine,etc care sunt efemere.Sunt convinsa ca micutii vor ramane cu emotiile poeziei recitate,cu privirea ratacita care cauta ochii mamei sau ai tatalui in multime,cu zambetul bunicilor si incurajarile acestora”Bravo,piticule,ai fost foarte bun!”si,in niciun caz ,cu haina cea mai frumoasa pe care a purtat-o,buchetul imens de flori pe care l-a oferit educatoarei .As dori ca la aceste serbari sa se puna accentul mai mult pe emotia momentului,pe trairi ,sa-i invatam pe copii sa traiasca bucuria serbarii ,sa imortalizam copilaria asa cum este ea,pura.Aceste ganduri le spun in calitate de mama ,dar si de dascal.Ganduri alese tuturor!

  60. ALEXE MARIA-CRISTINA spune:

    Din pacate la grupa baietelului meu nu s-a tinut nici un fel de serbare.Discutile dintre parinti si dascal au ajuns au avut drept consecinta absenta serbarii.Nici macar bani pentru cadourile copiilor nu s-au strans.Parerea mea ar fi ca parintii sa se mai abtina in a-si arata nemultumirile in mod agresiv din punct de vedere verbal pentru ca s-ar putea ca cei mici sa aiba de suferit.

  61. Buica Cornelia spune:

    Serbarea de anul acesta la grupa mare, a fost un haos de Serbare! Copiii si-au recitat poezia impecabil de mecanic. Serbarea nu a avut tematica, poeziile nu au avut legatura una cu alta.. ba cu Mosu , ba cu nasterea , ba cu fulgi .. nici un fel de implicare. Copiii se vedeau ca erau agitati, nu aveau voie sa ceara la toaleta, nu aveau voie sa ceara apa sau servetele, nu au primit nici un pic de respect. ( Acestea le-am aflat ulterior ), Mi-ar placea ca educatorul sa se implice mai mult, mi-ar placea sa-i respecte pe cei mici , mi-ar placea sa tina cont de nevoile lor. Cat priveste serbarea de Craciun mi-ar placea sa fie cu tematica nasterea Domnului, la nivel de grupa mare. Nu am aceleasi pretentii pentru grupa mica sau mijlocie. Noi parintii ne-am implicat si zic eu ca ne-am facut treaba respectabil, am adus cameraman si fotograf, sa nu fim toti cu mainile pe sus si blituri din toate partile, l-am adus pe Mos Craciun, am adus cadourile pentru cei mici si cei mari. Cam tot ce tinea de noi am facut! Cam asta a fost Serbarea noastra de Craciun anul acesta, grupa mare!

  62. rosoga valentina spune:

    Consider ca serbarile de la gradinita sunt intotdeauna binevenite. Fiecare copil se simte important sa poata sa transmita si celor dragi, printr-o poezie, un dans sau un rol pe care il interpreteaza, emotia si bucuria ca se afla langa el in cele mai frumoase momente. In felul acesta ne arata si noua, parinti si bunici, stransi cu mic cu mare la serbare, ce a invatat el si de ce este capabil. Se simte mandru ca se afla pe scena, ca este aplaudat intens de parinti si este apreciat pentru tot ce a invatat la gradinita. Eu nu imi doresc sa schimb nimic la aceste serbari organizate cu mare drag de personalul didactic. Sunt serbari tematice care ii ajuta pe copii sa simta arta si sa-si dezvolte abilitati noi, sa aprecieze frumosul si sa-si dezvolte personalitatea.

  63. Cristina Dragotoiu spune:

    Serbarile de la gradinita sunt un prilej de bucurie pentru intreaga familie. Ne bucuram cu totii si pregatim intens poezia, cantecelul sau invatam rolul pe care urmeaza sa il interpretam. Imi place sa-i vad pe cei mici emotionati si nerabdatori sa inceapa serbarea, costumati frumos, gata sa aduca veselie in sufletele celor mari. Pentru mine serbarile de la gradinita sunt perfecte: copiii aliniati frumos, cu un zambet larg pe fata isi asteapta randul pe scena unde se simt importanti si apreciati pentru efortul lor.

  64. Domnisanu Elena spune:

    Eu zic ca serbarile astea trebuie sa fie adecvate varstei. Daca e o grupa de copii de 3 ani, nu organizezi o serbare de 2 ore, organizezi una de maxim, maxim 30 de minute. Dar, ce sa vezi, educatoarele din Romania sunt asa de ambitioase ca serbarile sunt, de obicei, o epopee extrem de lunga si plicticoasa.
    Da, cadourile si Mos Craciun sunt super, parintii pun banii pt cadouri, e normal si firesc, dar de obicei cand ajunge Mos Craciun, la sfarsitul serbarii, copiii sunt deja obositi, plictisiti, timorati si stresati in asa hal ca nici macar nu se mai bucura cum ar trebui de cadouri.
    In calitate de parinte, pot sa-ti spun cu mare siguranta ca nici al meu, nici majoritatea colegilor lui, nu se prea distrau sau simteau bine la aceste serbari.
    Adica erau incantati de costume si de atentia care li se oferea in primele 15 minute, dupa care se plictiseau, se enervau, plangeau, se oboseau si diverse altele pentru inca o ora jumate.

  65. Tihulca Iuliana spune:

    A fost o mare incantare sa il pregatesc pe baietelul meu, Darius- Andrei, pentru prima lui serbare de Craciun. Fiind la grupa piticilor, 2- 3 ani, parintii nu au participat la serbare dar am asteptat cu nerabdare impresiile baietelului meu si pozele in care il punea pe Mos Craciun sa salute drapelul si in care se uita curios la cadoul primit. Mi- ar fi placut sa participam si noi, parintii, la serbare dar am inteles ca picii ar fi fost prea coplesiti de atatea emotii 🙂

  66. Apostoiu Mihaela Florentina spune:

    Consider ca totul depinde de educatoare . Anul acesta noi am organizat serbarea in alta locatie decat la gradinita, unde ca peste tot nu este spatiu.
    Am hotarat sa facem duminica la ora 10. De ce? Simplu: in timpul saptamanii la ora 16.00 copiii deja dau semne de oboseala. Sunt agitati ca sunt treziti mai repede din somn pentru a fi imbracati.
    Parintii vin agitati de la lucru dupa ce au trebuit sa se roage de sefi sa plece mai repede de la lucru.
    Facand duminica serbarea copiii s-au trezit linistiti acasa, au mancat, au venit gata imbracati
    .Noi, parintii, ne-am baut cafeaua linistiti , fara stres si implicit nu am stresat copilul.
    Serbarea cu totul nu a durat mai mult de 30 de minute (si ei sunt 22 in grupa). Toti copiii zambeau si radeau.
    Deci se poate si altfel.
    Apropo de poze: eu personal nu i-am facut nici o poza copilului meu. Am avut un fotograf pentru toti copiii si pe cineva care filma, asa ca eu m-am uitat doar la copilul meu. Nu m-am agitat sa gasesc pozitie buna pt poza, sa ma enervez ca nu iese poza bine.
    Doar am stat emotionata si mi-am privit copilul cum se bucura si ne facea cu mana fericita.

  67. Gurau Maria spune:

    De ce nimeni nu spune despre lacrimile de fericire …ale mamei, tatalui si bunicilor, atunci cand vad un pitic ca isi spune poezia sau cântecelul, bine sau mai putin bine. Nimeni nu spune despre faptul ca educatoarea se straduieste sa iasa totul bine, iar copii asteapta cu nerabdara si emotie sa vina Mosul, sa ajunga acasa si sa desfaca cadoul.
    Anul acesta, la scoala au facut „Targ de Craciun”. Acolo a fost o nebunie, fiecare copil din clasa vroia sa vanda ce au facut cu 1 leu..2 lei. Multa galagie si harmalaie, dar copii au fost fericiți, iar părinții nu s-au vaitat, chiar au fost incantati sa cumpere chestii facute de copii.
    Asa ca….serbarile de la gradinita erau ok, iar targul de la scoala si mai frumos…cu singuranta ca o sa le ducem dorul acestor serbari.

  68. atomei mihaela spune:

    Imi plac serbarile de la gradinita dar as face totusi cateva schimbari. Mi-ar placea ca parintii sa fie mai relaxati si sa nu impuna copilului sa spuna perfect poezia sau sa interpreteze rolul fara sa greseasca. Si spun acest lucru pentru ca am vazut parinti nelinistiti care inainte de inceperea serbarii isi puneau tot felul de intrebari: “oare copilul meu va spune toata poezia, se va impotmoli, va plange cand il va vedea pe Mosul?” In felul acesta le transmit emotia si celor mici si acestia vor reactiona prompt la ceea ce simt ca le transmit parintii lor. De aceea nu este de mirare ca unii dintre ei plang si nu mai vor sa spuna poezia cand sunt pe scena, desi acasa o stiau foarte bine. In fond si la urma urmei sunt mici, au propria personalitate si nu cred ca trebuie sa simta presiune din partea celor din jur, ci dimpotriva, trebuie incurajati indiferent de “prestatia” pe scena.

Comenteaza