Ultimele

Importanta biologica a hormonilor sexuali

Importanta biologica a hormonilor sexuali

Energia sexuala si activitatea mentala

Stiinta moderna a oferit posibilitatea de a studia functiile spermei in corpul uman pana la cele mai uimitoare detalii. Fiecare dintre celulele spermatice contine 23 de cromozomi, ioni, enzime si alte particule esentiale ale vietii umane. Ovulul si mediul hranitor al mamei sunt necesare pentru a lua nastere o fiinta umana. Sigur, deasupra acestui aport uman, exista insuflarea vietii de catre Divin.

Cea mai importanta conexiune in sistemul hormonal masculin este intre testicule si glanda pituitara (hipofiza).

Aceste doua glande lucreaza impreuna la transformarea energiilor sexuale. Testiculele si glanda pituitara incep sa vibreze in plan subtil la unison atunci cand energia sexuala este corect controlata, acesta fiind un semn ca sistemul nostru glandular lucreaza armonios tot timpul, nu numai in timpul activitatii sexuale.

Glanda pituitara, la randul ei, regleaza si activitatea altor glande. Cand aceasta se afla in deplina armonie, secreta un extraordinar de placut nectar – o substanta hormonala rafinata, neidentificata inca de oamenii de stiinta – care se revarsa asupra centrilor nervosi din creier si creeaza starea de beatitudine descrisa de numerosi mistici. Aceasta este doar o etapa a evolutiei spirituale, care, insa, este puternic influentata de echilibrul energiilor sexuale din corp.

Nu rata nici: 7 lucruri bizare despre sex descoperite in studii

Activitatea sexuala armonioasa previne imbatranirea

Legaturile dintre hormoni, sexualitate si imbatranire nu au fost integral elucidate de savanti. Se cunoaste faptul ca hormonii regleaza cresterea si dezvoltarea sexuala si detin un rol cheie in procesul de imbatranire. Acestia sunt produsi in glanda pituitara, in tiroida si in gonade. Testiculele au o functie dubla: pe langa acea producere a spermei, ele produc hormonii masculini. Cand nu se produce ejacularea, acesti hormoni patrund in circulatia sanguina si sunt transportati in fiecare parte a corpului. Numeroase dovezi stiintifice subliniaza legatura intre activitatea sexuala armonioasa si intarzierea imbatranirii.

Activitatea sexuala stimuleaza secretarea hormonilor, determinand modificari somatice si psihomentale.

Prezenta acestor hormoni in sange incetineste procesul uzurii structurilor fizice. Facand dragoste cu continenta (adica fara a se ajunge la ejaculare) se produce o secretie hormonala neobisnuit de puternica, deoarece energia este focalizata direct la nivelul glandelor endocrine, determinand-le un nivel de lucru mult mai inalt. Pentru ca energia hormonala circula constant in interiorul corpului fara a mai fi pierduta, treptat in fiinta umana se va acumula o mare cantitate de energie. Aceasta circulatie crescuta a energiilor sexuale conduce in aceeasi masura la procesul de redistribuire a energiei in intreaga fiinta.

Cand fiinta umana imbatraneste si forta vitala este slabita, organismul este treptat incarcat cu grasime sau diferite substante toxice care grabesc uzura (imbatranirea).

Metodele orientale de transmutare si sublimare canalizeaza energii sexuale de la nivelul gonadelor catre nivelele superioare ale fiintei umane si inunda coloana vertebrala si cavitatea craniana cu un aflux marit de energie vitala Ching. Cand organismul se incarca astfel, energia se revarsa in cutia toracica si abdomen, generand o forta vitala intineritoare.

„Hormonii sexuali sunt importanti pentru dezvoltarea noastra armonioasa. Cand oamenii abuzeaza de functiile reproducatoare, secretiile glandelor sexuale sunt pierdute, rezultand de aici slabiciune mentala si fizica, incapacitate de concentrare si memorie slaba”, spune dr. Beyoihin, endocrinolog

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 10 aprilie 2023