Ultimele

7 lucruri bizare despre sex descoperite in studii

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 7 lucruri bizare despre sex descoperite in studii
lucruri bizare despre sex

Sexul este un domeniu ce starneste tot timpul controverse. Informatiile sunt diverse si colorate, si parca niciodata de ajuns. Tocmai de aceea cercetatorii fac tot felul de studii si ne tin la curent cu noile descoperiri. Iata 7 lucruri bizare despre sex descoperite in studii, potrivit Oprah.com.

1. Barbatii cu burta “rezista” mai mult

Cu timpul, talia barbatilor se “rotunjeste”. Si se pare ca acest lucru este in favoarea lor. Cel putin, asa reiese dintr-un studiu publicat in The International Journal of Impotence Research. S-a descoperit, in urma unor cercetari la care au participat mai multi domni de greutati diferite ca barbatii cu un index al masei corporale mare mentin o partida de sex cu pana la 5 minute mai lunga decat cele ale barbatilor “trasi ca prin inel”. Explicatia cercetatorilor ar fi ca grasimea contine un hormon denumit estradiol care incetineste abilitatea de a ejacula. Totusi, prea multa grasime conduce la disfunctii erectile, boala de care sufera majoritatea barbatilor obezi.

Te mai poate interesa: 13 lucruri nespuse pe care trebuie sa le stii despre sex

2. Jucariile sexuale pot scadea libidoul

Potrivit unor studii realizate in Olanda de catre Netherlands Organization for Applied Scientific Research, se pare ca unele jucarii sexuale contin o concentratie sporita de ftalati. In contact cu tractul genital, aceste substante chimice contribuie, pe termen lung, la scaderea hormonilor sexuali, ceea ce afecteaza libidoul.

3. Legatura dintre orgasmul femeilor si picioarele

Un studiu realizat la Universitatea din Groningen a scos la iveala faptul ca femeile isi pot ridica rata orgasmelor cu pana la 80% daca poarta sosete in timp ce fac sex. Cercetatorii spun ca picioarele reci le impiedica pe femei sa se bucure in tihna de o partida de amor. Explicatia ar fi ca zona din creier asociata cu placerea sexuala este foarte apropiata de zona care “simte” confortul picioarelor. Studiul a aparut in cartea  “Elibereaza puterea creierului femeii”, scrisa de dr. Daniel Amen.

4. Mirosul urat si sexul protejat

Cercetatorii de la Universitatea din New Mexico au descoperit ca tinerii au tendinta sa foloseasca prezervativul mai des atunci cand sunt intr-o camera in care miroase urat, decat intr-una care miroase frumos. Oamenii de stiinta spun ca dupa ce simte mirosul neplacut, creierul intra in stare de alerta si, automat, omul are tendinta de a se proteja de boli.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27 aprilie 2023