Importanta biologica a hormonilor sexuali

10 aprilie 2023,
Vizualizari: 5.610, 1 azi
Importanta biologica a hormonilor sexuali

Sanatatea este puternic influentata de echilibrul hormonal. Cercetatorii din domeniul imunologiei, oncologiei si ai altor ramuri medicale doresc sa inteleaga totodata in ce mod mintea si sentimentele influenteaza sistemul imunitar.

Hormonii sexuali, baza personalitatii noastre

Sexualitatea armonioasa poate ajuta la ameliorarea dezechilibrelor fiintei, deoarece continenta sexuala elimina tulburarile hormonale, reduce colesterolul si tensiunea sanguina. Deoarece fiecare glanda din corp le influenteaza pe toate celelalte, stimularea hormonilor sexuali determina la randul ei stimularea hormonilor secretati de alte glande importante – suprarenalele, timusul, tiroida, glanda pituitara si pineala.

Actul sexual este un nesecat izvor de fericire pentru cei care stiu sa controleze energia sexuala si nu risipesc prin ejaculari sau descarcari energetice repetate hormonii sexuali. Acesti hormoni au un rol mai important decat acela de a darui senzatia de satisfactie sexuala. Ei influenteaza efectiv fiecare sfera din activitatea umana conturand personalitatea fiecarui individ. Studii stiintifice moderne au aratat faptul ca hormonii sexuali influenteaza structura celulara a creierului.

Cu alte cuvinte, daca sunteti barbat, atunci creierul dumneavoastra poarta amprenta masculinitatii pana la ultima celula.

„Hormonii sexuali nu numai ca nu apar decat la varsta pubertatii, dar mai mult, ei nici nu ratacesc fara tinta prin corp, ei stiu foarte exact unde anume trebuie sa mearga. Celulele care au propria lor viata, propriul corp, au fost deja pregatite inca din faza embrionara sa raspunda la activitatea hormonilor care sunt produsi acum. Acesta este adevarul corpului fizic, al organelor de reproducere, inimii, plamanilor, ficatului si rinichilor si, de asemenea, adevarul creierului. Tesuturile, circuitele neuronice si chimia creierului au fost deja marcate din timpul vietii intrauterine de hormonii sexuali si temelia a fost deja asezata pentru sirul comportamentelor caracteristice organismului de femeie sau barbat in viata actuala!”, a explicat dr. Gunther Dorner, Directorul Institutului de Endocrinologie Experimentala de la Universitatea Humbold, Germania.

Citeste si: Afla ce plante iti calmeaza hormonii

Rasaritul de soare si supernova

Inteleptii Orientului afirma ca este inutil si complicat sa urmaresti individual fiecare receptor de hormoni si enzime, in lupta cu sutele de tipuri diferite de cancere si boli care apar atunci cand sistemul imunitar da gres. Ei sustin ca factorul cheie este echilibrul fundamental care apare atunci cand energia masculina Yang si cea feminina Yin sunt armonizate in corp.

Atunci, si din punct de vedere fizic, fiecare celula va avea energie pentru o functionare perfecta, iar hormonii isi vor indeplini foarte bine rolul lor, acela de a contribui la mentinerea sanatatii intregului corp.

Acest echilibru intre hormonii nostri masculini si feminine constituie premiza unei vieti fericite.

Practica specifica orientala de pastrare si transformare a potentialului sexual este menita sa asigure echilibrul interior al sistemului energetic uman care devine astfel atat de puternic, incat nu mai este afectat de boli.

Inteleptii tuturor traditiilor spirituale considera ca totul – hormonii, personalitatea, activitatea erotica, sanatatea si, deasupra tuturor, destinul spiritual uman – sunt intr-o stransa legatura indestructibila. Acesta este substratul divin care unifica un rasarit de soare cu explozia unei supernove de la o distanta de ani lumina, principiul fundamental al manifestarii energiilor in ambele cazuri fiind acelasi.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole