Problemesex

7 beneficii ale contraceptiei cu pilula hormonala

beneficii ale contraceptiei cu pilula hormonala

Site-ul Womanshealthmag.com reda un top 7 beneficii pe care organismul feminin care foloseste metoda contraceptia prin pilula il poate avea. Pe langa beneficiul primordial, cel al evitarii unei sarcini nedorite, exista o serie de beneficii mai putin cunsocuta.

1. Poate ajuta la tratarea endometriozei

Endometrioza este afectiunea prin care celule din endometru migreaza in uter sau chiar in alte parti ale traiectului genital, transmitand informatii false in cazul unei eventuale sarcini, care devine imposibila in prezenta unei endometrioze. In plus, endometrioza este o afectiune care doare ingrozitor. In cazul femeilor care iau regulat pilula contraceptiva, efectul endometriozei este minimizat, iar durerile sunt cu mult diminuate.

Citeste si: 10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra

2. Poate da o mana de ajutor in cazul Sindromului ovarelor polichistice.

Femeile care sufera de aceasta afectiune au o oscilatia mai mare a nivelului hormonal. Hormonii tratamentului contraceptiv mai echilibreaza nivelul hormonal dereglat in cazul SOP.

3. Minimizeaza durerea in cazul crampelor abdominale menstruale

Stim toate cat de dureroasa este prima zi de ciclu, sau poate toate zilele de ciclu menstrual, pentru anumite femei, datorita contractiilor musculare din perioada sangerarii. Pilula contraceptiva reduce nivelul durerilor, prin reducerea nivelului secretiei prostaglandinei.

4. Pielea devine mult mai frumoasa

Pilula contraceptiva coboara mult nivelul de testosteron, pe care oricum toate femeile il produc in cantitati mici. Este o veste minunata pentru aspectul pielii tale, care va scapa de orice urma de acnee sau par nedorit.

5. Combate anemia

Femeile cu ciclu menstrual abundent luna de luna, pot suferi de anemie si de oboseala, cauzate si de pierderile mari de sange. Pilula contraceptiva face ciclul menstrual mai putin abundent si ii scurteaza durata, ceea ce ajuta la combaterea anemiei.

Nu rata nici: 5 metode naturale de contraceptie. Afla cat de bune sunt!

6. Poate oferi o oarecare protectie impotriva afectiunilor inflamatorii pelvice

Afectiunea inflamatorie pelvica este o infectie a tractului superior reproductiv, care, netratata, poate duce la infertilitate. Hormonii din pilula contraceptiva au un oarecare control asupra mucusului pelvic, care va transforma orice infectie intr-una mai greu de dobandit.

7. Poate preintampina aparitia anumitor forme de cancer

Femeile care au folosit pilula contraceptiva mai mult de 10-15 ani sunt mult mai putin expuse cancerului de tip ovarian sau endometrial decat cele care nu folosesc combinatia hormonala a pilulei. Diferenta procentuala intre cele doua categorii de femei este de aproximativ 50%. Specialistii cred ca balansul si echilibrul hormonal pe care pilula il ofera organismului isi pune cuvantul, ferind corpul de aparitia celulelor canceroase.

Exit mobile version