10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra

14 februarie 2020,
Vizualizari: 52.533, 1 azi
metode de contraceptie - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - condom-1822413_1920

Cand vine vorba de multitudinea de metode de contraceptie, poti fi foarte confuza. Care sunt pilulele contraceptive potrivite pentru tine? Care este cea mai eficace metoda de contraceptie? Multe intrebari cu multe variante de raspuns?

 

Iata cateva dintre cele mai des utilizate metode de contraceptie si ce plusuri si minusuri au fiecare.

 

1. Pilulele contraceptive combinate

 

Pro: Sunt 99% eficiente in protejarea impotriva unei sarcini nedorite, daca sunt luate in jurul aceleiasi ore. Sunt utile si in reglarea ciclului menstrual si in diminuarea bufeurilor.

Contra: Nu sunt recomandate fumatoarelor si femeilor peste 35 de ani. Estrogenul poate duce la aparitia cheagurilor de sange. Daca suferi de migrene, ar fi bine sa renunti la aceste pilule intrucat pot da dureri foarte mari de cap.

 

2. Pilulele contraceptive doar cu progestative

 

Pro: Aceasta pilula nu contine estrogen si este mai sigura pentru fumatoare, diabetice si persoanele cardiace. De asemenea, poate fi folosita de mamele care alapteaza, intrucat nu reduce cantitatea de lapte.
Contra: Ar fi bine sa o eviti daca esti sigura ca nu o poti lua fix la aceeasi ora, in fiecare zi. Daca ai intarziat sa o iei mai mult de 3 ore, foloseste si alte metode contraceptive.
 

 

3. Inelul vaginal

Pro: Inelul este realizat din plastic flexibil care elibereaza estrogen si progestativ, exact ca o pilula contraceptiva. Se introduce in vagin pentru 3 saptamani, apoi o saptamana se scoate pentru a avea ciclu normal.
Contra: Inelul nu ar trebui folosit de femeile fumatoare, de cele care au probleme cu coagularea sangelui sau cele care au cancer.

 

 

4. Diafragma

Pro: Este realizata din cauciuc si are forma unei cupole. Diafragma previne inaintarea spermei catre ovul, pentru ca se asaza la intrarea spre colul uterin si se folosesc intotdeauna spermicide. Diafragma se fixeaza in cabinetul ginecologic, sub supraveghere medicala.
Contra: Diafragma nu poate fi folosita daca ai fluctuatii de greutate, intrucat isi pierde eficacitatea. Diafragma poate duce la infectii urinare. De asemenea, daca suferi de sindromul socului toxic, ar trebui sa eviti utilizarea diafragmei.

 

 

5. Steriletul

Pro: Este un dispozitiv care se implanteaza prin metode chirurgicale si care impiedica fertilizarea ovulului de catre spermatozi. Steriletul rezista pana la 10 ani si este 99% eficient in protejarea de sarcinile nedorite.
Contra: Specialistii recomanda steriletul doar femeilor care au nascut. Dispozitivul poate crea dureri abdominale femeilor care nu au nascut. De asemenea, daca intentionezi sa faci copii in urmatorii 1-2 ani, costurile implantarii si scoaterii steriletului s-ar putea sa nu merite efortul financiar.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole